Hoppa till innehåll

Mitt älskade ”yngel de lux” blir myndig

25 juni 2010

Idag för 18 år sedan kom han till världen, den lille sonen, efterlängtad lillebror, 10 minuter gammal på bilden:


som nu vuxit sig till att bli en ung man… overkligt för mig, det har ju gått så fort på något oförståeligt vis. Tiden rinner mellan fingrarna då man inte är uppmärksam på nuet. Åren har gått, vi har lärt känna varandra mer o mer under tidens gång – inte trodde jag att det någonsin skulle vara ”över” då när han var i skolåldern o jag knappt förmådde hålla näsan ovanför vattenytan.


En ny dimension tillkom då han i höstas fick veta att han skulle bli pappa o  djupnade än mer i mars då den lilla tösen föddes.

Att fylla 18 år o bli myndig är under tonåren ofta en overklig ouppnåelig dröm – att äntligen få bestämma själv (?) / att äntligen få göra allt man själv vill (?) Jag vet själv hur det var för mig o jag vet hur det var för dottern som redan passerat denna viktiga ålder. Tänk om det kunde få vara så lätt att bli vuxen ändå, att det bara genom ett trollslag finns där vuxenlivet med de egna besluten, möjligheterna, drömmarna, ansvaret.

Idag är han ändå äntligen där, den unge mannen – ”yngel de lux” – min fina son. Idag är den första dagen på resten av hans liv – den vuxna delen.

Jag önskar honom att varje dag tillför något, en ny erfarenhet, en ny tanke, känsla eller insikt o att han lär sig att inte värdera dessa (fortare än jag lärde mig detsamma).

Grattis på 18 års dagen älskade son!!!

Du vet att jag försökt att alltid finns där om o då du behövt mig, med varierande förmåga o resultat. Nu då du är vuxen får vi bygga en ny bas att utgå ifrån, en ömsesidighet på vuxnas villkor utifrån vår egen fria vilja att mötas.

Välkommen till vuxenlivet, lite i taget o en dag i taget 🙂

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: