Hoppa till innehåll

Maktkamp med tonårssonen – om el i badrummet

24 juni 2010

En kväll i början på veckan satt jag med ynglet o tittade på dvd, något jag gärna gör medans jag stryker min tvätt. Han bröt mitt i filmen för att ta en dusch o blev borta lääääänge. Då han kom ut ur duschen satt jag redan vid datorn för att kolla mejlen innan det var dags att sova. Han såg rent grotesk ut i skallen.

Ynglet: – Morsan, så här blir det då man använder rakhyvel, ta en bild till bloggen nu.

Jag: – Aldrig i livet att jag fotar/skriver inlägg  på dina order, du får väl be om hjälp istället.

Ynglet: – Om du hjälper mig blir jag väl alldeles blodig i skallen.

Den unge mannen har förstås ingen aning om hur många äldre herrar o gubbar jag rakat under mina år som sjuksköterska…

Klockan var närmare 22.30 o jag föreslog att vi skulle börja med att ta bort testarna av längre fläckvisa hårpartier med hårklippnings maskinen, den jag sagt honom att jag ”destruerat” ett par dagar innan då han läst mitt blogginlägg om hur han använder den i duschen….

Då visare det sig att detta är en ren styrkedemonstration. Han har nämligen genomsökt mitt rum o återtagit makten över hårklippningsmaskinen o gömt den, där jag inte kan nå den, på sitt eget rum. Helt onödigt av honom att ödsla 45 minuter i duschen med rakhyveln o det klena resultatet alltså – men han ville vinna kampen om bloggsympatierna misstänker jag o sumpade det då jag vägrade fota honom*ler*.

Frågan är vem som lärt sig något av detta – Yngel de lux eller jag (?)

  • Hårklippningsmaskinen har jag insett att jag inte kan gömma.
  • Få honom att inse att el o vatten inte hör ihop har blivit prestige o maktkamp – han kommer inte att ge sig, han är tonåring o lik mig….
  • Inte jag heller då jag faktiskt är rädd om honom o vet att det kan gå riktigt illa.

Jag har kommit på en detalj o den kommer jag att utnyttja. Men att skriva om den här. Njae, Om han skulle läsa det så …lika bra att hålla det för mig själv. O sen hoppas att inte mitt vanliga ”alzheimer minne” infinner sig. Då kommer en fungerande hårklippningsmaskin att vara ett minne blott.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: