Hoppa till innehåll

El i badrummet – livsfarligt? inte för en tonåring….

20 juni 2010

Mitt älskade Yngel de lux (som han numera vill kallas) har under många år nu regelbundet rakat skallen med ett par veckors mellanrum. Han fick under många år hjälp av mig eller sin syster med detta men plötsligt förra sommaren så ville han inte längre ha min hjälp.

Då fattade jag aldrig varför… men anledningen som kom fram i februari inför vår planerade Vietnamresasom inte blev av var att han inte vågade låta mig se att han tatuerat sig utan mitt tillstånd.

En eftermiddag då jag kom hem från jobbet såg jag detta:


o blev rent ut sagt livrädd. Den unge mannen stod i duschen, badrummet fullkomligt ångade, duschen stod på för fullt o han rakade skallen där i duschen med den elektriska hårklippningsmaskinen.

Självklart uttalade jag min chock o rädsla till den odödliga 17 åringen. Men som alla andra odödliga tonåringar (?) var han utom räckhåll för min rädsla o mina argument.
Jag har själv varit tonåring o odödlig/onåbar för argument, jag VET – men ändå….

Han var minsann elkunnig  (?) o visste vad han gjorde o att det var helt ofarligt, jag är ju bara sjuksköterska o har ingen aning om elektricitet. Jag gjorde ytterligare några försök att nå fram via samtal de närmaste dagarna, enda responsen var vrede o dumförklaring av mossig morsa.

Vad göra? Plocka bort hårklippningsmaskinen förstås…. vill han raka skallen hemma o gratis igen så får det bli med rakhyvel.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

8 kommentarer leave one →
 1. stefan permalink
  20 juni 2010 09:38

  visst var vi alla odödliga i tonåren,men i detta fallet kunde det slutat illa och ”mossig morsa” gjorde rätt som plockade bort maskinen. 😉

 2. smultronknopp permalink
  20 juni 2010 23:16

  Jag tror jag spricker av nyfikenhet!

  • 21 juni 2010 08:38

   ??? över om bror din lyckas hitta hårklippningsmaskinen i mina gömmor???

 3. 22 juni 2010 16:27

  Jag får gåshud när jag tänker på vad som kunde skett…! Klart du gjorde rätt!

 4. killroy permalink
  10 juni 2011 22:30

  Även barn kan lära vuxna något emellanåt 🙂
  Vill ogärna vara skriva någon på näsan men….om det bara var maskinen och inte uttaget på förlängningssladden som var i duschen så var det ofarligt eftersom maskinen drivs med klenspänning (sannolikt mindre än 12V).

  • 11 juni 2011 18:33

   Oj då, Tack 😉

   Den unge mannen är faktiskt mer elkunnig än jag…. jag är ju sjuksköterska o inte elektriker…. Ändå sitter lärdomen så fast i mig att el i badrum eller i närheten av vatten/fukt inte är OK. Jag kommer sannolikt att fortsätta fega på den punkten oavsett fakta *ler*, min son kan numera göra som han vill med den saken eftersom han flyttat hemifrån 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: