Hoppa till innehåll

Var tyst o gör ditt jobb, engagera dig inte, tänk o tyck inte, fråga inte.

14 juni 2010

Är detta 40 års krisens lärdom för mig – att bli tystad o kväst. Var det dags nu att sluta engagera sig, sluta brinna för de svaga o utsattas rättigheter. Sluta efterfråga lagar o förordningar som ger stöd till godtyckliga beslut.

Jag har brunnit sedan tidig barndom, genom tonåren o sedan hela mitt vuxenliv. Stått på barrikader o kämpat i föreningar omvartannat. I mitt yrkesliv har det alltid varit mitt fokus  – att se till de utsattas, de svagas rättigheter – tala för de som inte kan göra sina röster hörda.

Jag har aldrig lärt mig hålla käften o inta min underdåniga plats som kvinna, varken som barn, tonåring eller vuxen. Jag läser just nu Katarina Wennstams Dödergök o känner igen mig i karaktären Maria Allendes beskrivning av sig själv.

Jag sticker ut, vare sig jag vill eller inte, har alltid gjort det. Är detta nu livets läxa, att lära mig hålla käften o förinta mig själv?

Jag stör andra. Jag sabbar mina egna möjligheter. Genom att vara jag.

Hur faaan blir jag då någon annan? Återigen detta att inte duga – min största o smärtsammaste livskamp. Jag duger inte, jag är för mycket jag.

Det gör ont, återigen, förbannat ont. Jag vet inte om jag vill, vet inte om jag orkar bli någon annan – o vem ska jag då bli?

Existensen. Här o Nu.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer leave one →
 1. 15 juni 2010 23:33

  Men du ska inte bli någon annan! Du duger som du är! Du är värdefull! Nunca te e dicho esto porque no quiero trampa dig på tårna då jag vet historiken; pero se que Dios te puede ayudar! Oraré por ti. Y yo se que Él te quiere ayudar. Men han kommer aldrig att tvinga sig på dig. Men han längtar efter dig. Så, nu har jag sagt det jag har velat säga väldigt länge 🙂

  Styrkekramar på dig min vän!

  • 16 juni 2010 17:53

   Goa du, förstår att du inte vågat prata Gud med mig *ler* jag är nog lite för anti – men nu har du fått det sagt 😉

   Nu är det ju inte Gud som ställt till mitt arbetsliv utan min söta chef…. med god hjälp av mig själv som ännu inte lärt mig knipa käft o foga mig.

   Tack för styrkekramarna – hoppas vi ses någon av dessa mina sista dagar på vår gemensamma arbetsplats, vet att även du ska vidare snart. Vill gärna önska dig lycka till 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: