Hoppa till innehåll

Om motivation o att skärma av sig från jobbet

06 juni 2010

Jag är svår att motivera. Mycket pengar eller någon annan morot är förvisso roligt, men gör mig inte mer laddad. Av piskor blir jag snarare sur o trotsig. Jag driver mig själv hårt, så om någon annan också gör det , blir jag snarare helt utmattad o orkar ingenting.

Maria Gerlofsson, chefsredaktör, tidningen PS!

Jag kände igen mig i citatet här ovanför, framförallt de två sista meningarna stämmer helt o fullt in på mig. Den sista tiden har min motivation sjunkit rejält. Är gräset grönare någon annanstans tro?

Nu har jag dessutom kommit på det optimala sättet att skärma av mig på jobbet o släppa taget då jag går hem. Det gäller bara att gå där ett tag o notera att alla verkar ha betalt för att vara griniga mot varandra, personalen alltså….o sen bli tillräckligt förbannad för att gå hem o förbanna stället o i ren ilska vägra tänka på det. Inte så sunt, jag vet…. men effektivt o en realitet.

Då en manlig kollega är spydig o trökig mot mig då är det tydligen helt OK. Då jag, som råkar vara kvinna, ifrågasätter uppträdandet o vill reda ut det griniga – för att slippa gå därifrån o vara förbannad på en kollega – då är jag en ”bitch”.

Förr har jag längtat till jobbet, kämpat för att hålla viss kontakt med de kollegor jag har på min arbetsplats. Just nu känns det som om jag skiter i vilket. Stämningen kunde inte varit värre, det liksom kokar i sumpmarkerna.

Mina tankar går till en systerkollega, som sa upp sig tidigt i våras, hennes omdöme o benämning av kollegorna… jag vill inte återge orden… jag är inte beredd att generalisera så ännu, men vissa dagar ligger det nära till hands. Visst finns det fortfarande undantag o jag VET att de allra flesta gör sitt bästa o sitt yttersta. Jag vet att flertalet, även av de som det inte märks på, säkerligen en o en kan vara både trevliga o goa, men i grupp o under stress – då är ingen av oss trevlig. Dessutom föder irritation o grinighet, mer irritation o grinighet – o cirkeln sluts….

Jag undrar…. vart f*n ska detta sluta?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: