Hoppa till innehåll

En ynklig ”yngel de lux” bedövar halsen

05 juni 2010

Min unge son har varit ganska ynklig en tid. Först lite sporadiskt halsont med lika sporadisk feber i ungefär en månad, sedan uppåt 40 grader o rejält igensvälld i halsen. Därefter minskade både febern o halssvullnaden, istället kunde han inte svälja.

Ur askan i elden brukar man väl säga….

På fyra dygn gick han ner 5 kg, det började bli dags att skaffa dropp åt honom då jag kom på att ÖronNäsaHals kliniken på Ackis kanske kunde hjälpa honom. Lyckades få en jourtid o en trevlig ung läkare gjorde sitt bästa för att undersöka vad som var fel utan att hitta någon specifik orsak – utöver irriterad o svullen hals.


Yngel lux fick lite bedövningsspray i halsen där på mottagningsrummet o i tio minuter kunde han dricka vatten. Alltså blev det recept på ett bedövningsmedel att gurgla o svälja:
Han gurglade o gurglade, 5 ml i taget o lyckades få till en bedövning som höll i hela 15 minuter – på den tiden hann den ungen mannen få i sig lite näring (?)

Hans första måltid på 4 dygn bestod alltså av potatissallad, lingongrova o vatten proppat med druvsocker (o lite salt han inte såg att jag smög ner i det). Jodå, det fanns ”riktig” mat hemma, men se det dög inte för den unge mannen – detta var vad han ville ha o fick.


Har har piggat på sig efter detta o glufsar i sig mängder med mat för att åter nå sin normala vikt. Det är ett ganska hejdlöst ätande faktiskt…


…o på en massa olika tidpunkter på dygnet. Tacos är en populär variant 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: