Hoppa till innehåll

Min vägran att göra mig till inför en man…

27 maj 2010

Jag har under alla år liksom konstant VÄGRAT ”göra mig till” för det motsatta könet. Klä mig kvinnligt, sminka mig, fixa håret.

Jag har tidigare skrivit om mitt ointresse av att sköta om mig själv i mina kvinnliga uttryck. Eller är det ovana? eller något annat? Okunskap? O vad är det som fått mig att plötsligt bryta min egen trend o ens bry mig?
Nu HAR jag köpt en platt tång o använder den faktiskt varje morgon, innan jag drar till jobbet….

Jag har till och med köpt lite smink… Jag är mycket ovan att lägga tid på detta men har nu avsatt 10-15 minuter varje morgon.
Är det en 40 års kris? Är det insikten att det inte bara är ytliga människor som sminkar sig o fixar håret? Är det att jag äntligen kommit på att jag kan göra detta för min egen skull?

Det kan hänga ihop med att jag var på styling nyligen. Men även med att jag är i bättre balans i mig själv, fått ihop min manliga o min kvinnliga sida bättre på djupet. Dessutom är det kanske dags att sluta vara så hård, vara lite snäll o go med mig själv som omväxling 🙂

Nu då jag ser mig i spegeln, lite tillfixad, så kan jag le mot mig själv o tycka att det är rätt roligt och trevligt att inte utmärka mig med att INTE sköta om mig själv alls, för det är ju också att utmärka sig på något obstinat vis….

En kollega, som noterat förändringen, trodde att jag var kär.
Det är kanske inte så konstigt att jag varit så obstinat i detta i så många år. Folk i allmänhet tror nog just så, att man klär sig fint, fixar håret o sminkar sig för någon annan skull – o så kommer obstinata jag där, nyss fyllda 40 o nybliven farmor, o gör det helt för min egen skull…..

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer leave one →
  1. Vera permalink
    27 maj 2010 06:37

    Jag tror faktiskt att det handlar om att DU lägger den tiden på Dig själv som gör att Du ler i spegeln på morgonen.

    Du gör detta för Dig själv och ingen annan, och kriser existerar inte – det är bara en fix idé. Jag kan även tycka att sminka sig kan vara ett sorts skydd när jag arbetar. På min fritid är jag nästan osminkad hela tiden.

    Grattis till barnbarnet! (Du är en ung farmor helt klart) 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: