Hoppa till innehåll

Vi kompletterar varandra, sa dottern till mig

24 maj 2010

På lördagen fick jag besök av två vänner, vi har setts sporadiskt i andra sammanhang under drygt ett o ett halvt år o nu skulle vi umgås helt privat för första gången.

Jag reflekterar över hur lätt det är att göra sig en bild av andras sociala sammanhang, bakgrund o historia – utan att ha en aning – hur lätt det är att ta saker för självklara, ha en bild av hur det är för andra utgående från någon slags förväntad norm.
Det var underbart att umgås så avslappnat o naturligt, utan krav o rollspel i acceptans o växlande mellan samtalsämnen. Jag ser fram emot framtida möten!

Dottern dök upp o umgicks hon med vilket nog var tur – dagens projekt var nämligen att starta en blogg åt M.
Jag är ju som jag är, fipplar runt på internet, på hårddiskar, bläddrade runt mellan olika alternativ i byggandet av bloggen. Självklart valde vi WordPress, jag fick själv starthjälp av tonårsmorsan för ungefär ett halvår sedan o hade svaga minnesbilder av hur jag skulle göra, som jag ännu inte lärt mig exakt o i sin helhet.

Det är svårt att lära ut då man inte själv kan alla delar utan letar sig fram på måfå…. o det är svårt att lära ut då man, som jag, fungerar på detaljnivå. Jag är inte en person som ser helheter – jag ser detaljer, ALLA detaljer o lär förstås ut ALLA detaljer jag tycker är praktiska eller smarta, helt utan urskiljning. Jag är ingen bra datalärare alltså, för snabb, för detaljrik, för driven….

Dottern gick in o bröt flera gånger:

-Mamma, det där är överkurs.

-Mamma, det där kan ha lära sig sen.

-Mamma, ta det lugnt nu han hinner inte med.

Efteråt sa hon att vi kompletterar varandra bra…. o det är nog sant. Hon ser helheter o jag ser detaljer. Då hon inte fattar vad jag håller på med vid datorn så gör sannolikt inte M det heller, vilken tur att hon kan stoppa mig då jag drar iväg i mina tips o råd 🙂

Grunden till bloggen är nu lagd, du hittar den här. Texten kommer allteftersom M hinner skriva o lägga ut den.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: