Hoppa till innehåll

Make my day…

18 maj 2010

…är ett begrepp jag hört av o till genom åren.

Om jag förstått rätt så är det vad man säger till någon som man tycker sabbar ens dag – men som man fullständigt skiter i.

Lite så var min måndag.

Min chef gjorde verkligen sitt bästa enligt ovan. Ändå blev min måndag underbart bra. Jag bara VÄGRADE stressa, bara VÄGRADE må dåligt, bara VÄGRADE låta hennes enfaldiga galenskap (hmm, är jag grov nu?) sabba min dag. Att hon inte har omsorg o omtanke om en undersåte som är deltids sjukskriven får det att brinna lite i mig. Men där lämnar vi branden i hjärnan, det brann då jag fick beskedet – det får räcka o stanna där.

Jag lämnade INTE in bilen på den välbehövliga servicen, eftersom jag INTE fick den välförtjänta flex ledigheten. Bilen får väl lagas någon annan gång – på semestern eller så…. Åkte till jobbet i lugn o ro, jobbade (?) i hela 90 minuter varav en tredjedel var mötestid *ler*. Åkte därifrån tillbaka hemåt för mitt läkarbesök (viktigt i min sjukskrivning för stressutlöst utmattningsdepression, till stor del jobb relaterad).

Ställde bilen o tog cykeln ner till doktorn, cyklade hemåt i lugn o ro o köpte med mig jordgubbar från torget *ler*. Åt lunch på en solig balkong, la mig o sov middag i solstolen, fortfarande på min soliga balkong. Åkte i lugn o ro tillbaka till jobbet o hann vara på plats i hela 40 minuter o betala ett par räkningar o ringa några tjänstesamtal.

Allt detta, förutom lunchrasten på balkongen, gjorde jag på arbetstid helt enligt reglerna. Jag maskade inte, gjorde bara som hon sa.

Jag hade bett om flexledigt hela dagen för att kunna gå till doktorn på min fritid. Nu blev det på betald arbetstid… o inte var det jag som förlorade på det. Detta var lärorikt för mig, hade det varit för ett halvår sedan hade jag slagit knut på mig själv för att hinna åstadkomma 8 timmars arbete på 1½ timme. Nu fick det bli på chefens sätt, men utan min stress.

På kvällen låg jag i gräset o njöt av våren, nöjd med att jag klarade det, men det skrev jag ju om igår….

Puss på chefen o puss på mig som VÄGRADE stressa. Min dag blev en bra dag – mitt liv är ett bra liv o det är bara mitt. Här o Nu.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: