Hoppa till innehåll

”Galna ko sjukan” av Mc Donalds

17 maj 2010

I vår lilla familj är det ett välkänt faktum att mamma (jag) blir magsjuk varje gång jag äter på Mc Donalds. Så har det varit så länge min barn minns. Min son, som var minst, sa: -Mamma får galna ko sjuka av Mc Donalds. Detta var i början/mitten av nittiotalet då debatten gick het om just denna sjuka o pluttungen hade kopplat ihop det med mina matförgiftningar

Det började under deras tidiga barndom. Jag levde som ensamstående tvåbarnsmamma o läste på högskolan så ekonomin var alltid lika extremt minimal. På annandag jul bjöd jag mina barn på bio o därefter på Mc Donalds, det var en verkligt höjdpunkt o lyx att unna sig detta. 6 timmar senare låg jag sjuk i matförgiftning.

Året därpå återigen, samma lyx i mellandagarna. Ett biobesök o Mc Donalds. Ny matförgiftning. Sen var mitt intresse för att ”unna” barnen o mig Mc Donalds över. Barnen däremot gillade fortfarande att få gå dit men det var oerhört sällan som de fick den ”lyxen”, kanske ett par gånger per år, om ens det.

En gång så tänkte jag att om jag låter bli hamburgaren o bara tar pommes…. ny matförgiftning. Sen lyckades jag klara mig vid ett par tillfällen genom att endast beställa veggo hamburgaren, den måste de alltid laga till medans man väntar då den inte är en hyllprodukt – det klarade jag utan att bli sjuk.

Min diskussion med Mc Donalds genom åren har varit rätt intressant. De få gånger jag stått i kön o uppmärksamt kikat in i processen så har jag, liksom andra antar jag, sett hur man har pommes på värmning längs kanterna o häller ner dem bland de varma pommes igen. Då jag påpekade: -Du det är nog då ni gör så där som folks som jag blir matförgiftade – så hade det inte hänt. Det jag nyss sett med egen ögon bortförklarades intensivt som en synvilla/missförstånd….Någon överordnad tillkallades för att få tyst på min protest.

Jag brukar i dessa sammanhang även poängtera att det är intressant att jag endast EN gång blivit matförgiftad i latinamerika, där jag ändå bodde i ett helt år. Men att jag blir det av att äta McDonalds i Sverige….

Detta är min personliga vinkling av fusket på Mc Donalds som alltså inte förvånar mig alls. Som alltid har Tonårsmorsan/Fatou ett mera genomarbetat inlägg  – det hittar du här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer leave one →
  1. 17 maj 2010 06:27

    Hmmm… Intressant! Särskilt det där med att du inte sett, det du faktiskt hade sett! 😉

    • 23 maj 2010 18:28

      Mmm, så är det väl ofta då man ser sånt som inte får finnas liksom 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: