Hoppa till innehåll

Det finns inga problem…

16 maj 2010

… bara situationer – som behöver hanteras nu eller lämnas som de är o accepteras som en del av det som är i nuet tills de förändras eller går att lösa….Rikta uppmärksamheten på nuet o berätta för mig vilka problem du har just nu i det här ögonblicket.

Detta läste jag häromkvällen o kände att ja, det ligger allt något i det. Dagen efter gick jag till jobbet som vanligt, allt var rätt OK. Jag inspirerades till och med att sätta mig med en del fackligt arbete som jag funderat över en tid. Sånt som jag gör efter arbetstid.

På väg hem hände något, jag hade inte ens hunnit lämna arbetsplatsen. Nej, inte ett problem men väl en situation o jag blev ledsen. Tårarna rann o jag vill gå hem o aldrig mera komma tillbaka. Det var inte mig det handlade om i just denna situation men jag berördes indirekt.

Intellektet älskar omedvetna problem därför att de ger det en slags identitet. ”Problem” betyder att dina tankar upptas av en situation utan att det finns en verklig avsikt eller möjlighet att göra något åt den nu och att du omedvetet gör den till en del av din självbild. Du blir så överväldigad av din livssituation att du tappar bort din känsla av liv. Eller också bär du i dina tankar omkring på den vanvettiga bördan av hundratals saker som du ska eller kommer att bli tvungen att göra i framtiden i stället för att inrikta dig på en sak som du kan göra nu.

Jo, visst känner jag igen mig i Eckhart Tolles beskrivning. Problemen upptar mina tankar o jag geggar runt i dem utan att kunna göra något åt dem – istället för att vara Här o Nu. O visst ynkar jag o känner mig misslyckad o missförstådd. Visst känns det överväldigande att nya problem alltid dyker upp, innan de tidigare hinner lämna tankarna, hundratals tankar som tynger. Istället för att vara Här o Nu.

Här o Nu, sittandes i min favoritfåtölj, bloggandes, insvept i min favorit poncho o med fårskinnstofflorna värmandes mina fötter. Inväntandes en helt ledig dag med en vän. Här o Nu har jag inga problem. Men i tankarna lever både gårdagens o morgondagens amok av o till.

Här o Nu är det fridfullt o lugnt, då jag lyckas stilla mina tankar ligger problemen i dåtid o framtid – det är tankarnas ständiga ältande som tappar mig på kraft, inte nuet.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: