Hoppa till innehåll

Plantera det i ditt hjärtas trädgård

15 maj 2010

Jag fick för en tid sedan ett brev via Facebook av en kvinna som var som en extra mamma för mig under min tonårstid, den tid jag tillbringade i den lokala Filadelfia kyrkan o i deras hem. Denna kvinna o hennes familj är bland de varmaste o mest kärleksfulla kristna människor jag känt i mitt liv. Hon skrev:

Det bästa av allt är att vi människor har absolut inte fått något mandat att döma varandra. Tänk på det, lev i det och plantera det i ditt hjärtas trädgård. Bara tanken på att någon inte skulle duga inför Gud får mig att gå i taket. Vi är ju älskade LÅÅÅNGT innan vi ens har sagt ja till honom.

O vad jag kan saknar deras varma o kärleksfulla familj, full av acceptans o omsorg om alla individer som kom i deras väg. Visst var de mänskliga o trötta, hade sina sorger o kriser precis som alla andra men de var närvarande i varje unikt möte. Inga masker o fasader, inga behov att utmärka sig åt ena eller andra hållet – de bara var i nuet o tillvaron på ett underbart självklart sätt.

Bestäm dig för att bli den underbaraste, mest storslagna, mest älskande människan i världen därför att det är det du kommer att ge till alla du möter.

Detta är just vad denna varma kvinna lärde genom sitt sätt att vara, hon spred värme o kärlek omkring sig till ALLA hon mötte. Då hon släppte in Jehovas vittnen på dörrknackningsuppdrag o då hon levde som ung missionärsfru med egna små barn i Burundi. Nu jobbar hon med mottagandet av ensamkommande flyktingbarn o jag är glad att hon finns där med sin varma omslutande kärlek – som en spegel av den Guds kärlek hon bär i sitt inre – som vi alla bär i vårt inre, men som vi inte alla förmår se, känna, förstå o sprida omkring oss.

Jo, jag vill sprida livets kärlek genom att plantera den i mitt hjärtas trädgård o låta den växa sig stark. Denna universella kärlekskraft vi alla bär inom oss, som vi hade med oss då vi föddes till jorden o som många av oss tenderar att glömma bort under uppväxten o livets gång, men som vi alla kan hitta tillbaka till då vi känns vid vår inre kärna av gudomlig livskraft – oberoende av individuell tro.

Läs även andra bloggares åsikter om

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: