Hoppa till innehåll

När jag lärde mig räkna tid…

08 maj 2010

Har suttit med kollegornas flexlistor nu rätt många timmar o matat in uppgifter i Excel för att få överblick över hur flextiden används, hur mycket som ”jobbas över” per månad o hur mycket som ”tas ut”. Detta är fackligt planeringsarbete o skulle enligt avtalet göras varje kvartal – nu har 3 år gått o ingen har kollat det…

Jag hann mata in två kollegor o två år innan jag upptäckte – i ett klarsynt ögonblick – att det var timmar o minuter som skulle räknas. Det komiska är att jag upptäckte det genom att jag plötsligt trodde att det var fel fört på listorna. Det var inte fel fört det var min hjärna som kopplade lite väl sent *suck* Jag som glatt plussat ihop allt i Excel vilket innebar att 100 blev heltal istället för 60.

Nu börjar jag få upp farten med att räkna timmar o minuter. Men jag erkänner, Jag måste titta på en fysisk klocka emellanåt för att liksom se hur jag ska räkna 7 timmar o 38 min + 46 min.

Jag är 40 år. Har pluggat 4 år på högskola. Hur sjutton har jag lyckats ta mig igenom dessa studier utan att kunna elementär matte som jag borde ha lärt mig i mellanstadiet. Dottern skvallrade, med ett flin, att man lär sid detta i 4:e klass…..

Om någon har tips på en excell mall som kan räkna ut detta själv, eller annat likvärdigt så DRÖMMER jag om att få tillgång till denna!!! Samtidigt… jag behöver ingen mall längre. Nu KAN jag räkna tid på egen hand 🙂

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer leave one →
 1. Emma permalink
  16 juni 2010 11:40

  Hej!
  Jag gör det du beskriver i din blogg just nu 🙂 Söker febrilt efter ett räknesätt att använda, har du några tips? hur räknar man egentligen ihop 7 h + 38 min + 46 min??

  Tacksam för svar 🙂
  /Emma

  • 16 juni 2010 17:58

   Hej Emma,
   Jag hittade inga… men lärde mig tänka i liksom 20 minuters pass, det underlättade. På slutet nästan ”såg” jag hur det skulle bli *ler*

   Jag skulle spara 7:an, flytta 2 minuter från 46 till 38. Då har du 7 tim 40 min + 44. Tänker du sen i 20 minuters pass så har du 8 timmar o 24 minuter. Eller hur?

   Någon annan som har annan logik? Tips?

   • Emmm permalink
    17 juni 2010 10:17

    Aha, det var ju ett käckt arbetssätt! Själv har jag sökt igenom hela google för att få nån fjong på det hela, men det är dåligt med konkreta råd! Tack ändå!

    Glad sommar!
    /Emma

   • 17 juni 2010 21:40

    Exakt så gjorde även jag tills jag gav upp o liksom blev tvungen att hitta en fungerande teknik för eget huvud 😉 Matte har aldrig varit min starka sida men då jag hållit på med listorna x antal timmar så var jag riktigt haj på det.

    Lycka till med räknandet!

    Ps. Skulle du hitta något program som gör det automatiskt så vill jag gärna veta, Excel borde kunna det om man bara vet ”hur” man ska få programmet att göra som man vill….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: