Hoppa till innehåll

Ny kunskap om muskeltonus

03 maj 2010

Efter vårens yrsel o balansproblem har jag fått en ny känsla i kroppen. Jag KÄNNER att den är spänd, att musklerna rycker o far, att de aldrig slappnar av – eller är det kanske just vad de gör?

Det är inte helt behagligt då jag inte ”känner igen” känslan i kroppen, rörelsemönstret har förändrats o den lever sitt eget liv på sätt o vis. Jag observerar o försöker acceptera detta nya, inte se det som tecken på ”sjukdom” utan kanske snarare som tecken på att kroppen har något på gång, en normalisering av min muskeltonus.

Häromdagen då jag pratade med en syster insåg jag just detta, det är en ny utvecklingsfas för min kropp o för min kroppsmedvetenhet, för kontakten mellan min kropp o själ. Häftigt!

Känslorna uppstår i skärningspunkten mellan kropp o intellekt. De är kroppens reaktion på intellektet – eller som man också skulle kunna säga, en reflektion av intellektet i kroppen.
En tanke som handlar om angrepp eller fientlighet leder till en ansamling av energi i kroppen som vi kallar ilska. Kroppen gör sig redo för kamp. Tanken att du är hotad fysiskt eller psykiskt får kroppen att spänna sig, och det är en fysiska aspekten av det vi kallar rädsla. Forskningsresultat har visat att starka känslor till och med orsakar förändringar i kroppens biokemi.

Eckhart Tolle

Vilken underbar beskrivning – så självklar i sin enkelhet!

Jag har haft förhöjd muskeltonus (muskler som aldrig slappnar av) i hela mitt liv. En nödvändighet en gång i tiden antar jag, beredd på flykt, som blev kvar trots att livet inte längre är hotfullt. Tidigare visste jag att musklerna var spända, men kände det inte, nu då musklerna slappnar av känns det.

Detta är ett nytt steg i utvecklingen, min kropp lever lite av ett eget liv o jag behöver lära känna den på nytt som den blir i detta nya skede av mitt liv. Nu kan jag aktivt öva på att slappna av på ett nytt sätt, samtidigt som kroppen gör det största jobbet helt på egen hand. Jag blir tvungen att släppa taget o kontrollen o bara följa med… En dag i taget.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: