Hoppa till innehåll

Ny klädstil – lämpligare vid 40 (?)

02 maj 2010

Dottern har hjälpt mig rensa i garderoben för att försöka hitta en klädstil mer lämpad min kroppsform o ålder, det känns lite konstigt att jag ännu som 40 åring behöver min vuxna dotters hjälp att se vilka kläder o färger o modeller jag passar i:

Dottern: -Mamma du klär dig som en femtonåring – men har en fyrtioårings kropp.

Jag: -hmm, tack jo jag vet.

Dottern: -O jag vet ju att du är mest bekväm i huvtröjor o sånt.

Vi gick igenom hela min garderob under rett antal timmar, jag provade o provade. Dottern var tålmodig, skakade på huvudet åt mycket o såg frågande ut åt annat, ville ibland att jag själv skulle ha en egen uppfattning *suck*
Det kanske är svårare att hålla en enhetlig stil o smak då jag handlar nästan alla mina kläder på loppis (?) Det blir ju ofta det som finns då o för att det är billigt eller så, inte alltid för att det egentligen passar just mig. Hmm, tåls att fundera på….kanske blir det dyrare i längden (?)

Vad kom vi fram till då:

 • aldrig mer lågt skurna jeans – jag ser fet ut i dem….
 • tröjor/blusar måste vara sydda med form för midja – annars blir jag fyrkantig….
 • Bort med färger som gör att jag inte syns alls – o synas vill jag väl?….

Jag som nästintill aldrig haft tajts o kjol, som nästintill aldrig klätt mig med stil hade svårt att skiljas från mina säckiga jeans o batik tröjor…. Jo, jag vill försöka förbättra min klädstil, men jag är ännu inte beredd att bli tant fullt ut.

Dottern: -Mamma det är inte tantigt det är feminint o mer stilfullt bara.

Jag: -Kanske det, men jag känner mig tantig… jag måste få koppla av i mina ungdomskläder ibland, tills jag vant mig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer leave one →
 1. 16 augusti 2010 09:34

  Intressant att läsa och skönt att jag som + 40 inte är ensam att nästan kallas ”fjortis”! Min son (snart 20 år) sa plötsligt en fin sommardag när jag hade en kort, ärmlös jeansklänning på mig + ett par solglasögon (modell modern med stora bågar): -Men mamma du ser ju ut som en fjortis! Vaddå sa jag? Ja, hade jag varit 14 år så hade den här klänningen slutat ovanför knäna och strax under rumpan (min slutade definitivt nedanför knäna) sa jag åt honom.
  Men hur det nu än är, ja, jag måste försöka ta in att jag är över 40 och kan inte riktigt klä mig som jag egentligen vill, det gäller att hitta en balans mellan att vara modern, fräscht klädd utan att klä sig för ungdomligt (patetisk vill man ju inte vara), men hur klär man sig över 40 egentligen utan att se för ”tantig” ut, för tant är jag inte….än? aldrig hoppas jag!

  • 16 augusti 2010 19:47

   *Fniss* jo visst är vi tanter – åtminstone jag.

   Jag lärde mig en gång att alla ålderssteg på vägen bara var för att nå det optimala målet – att bli tant 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: