Hoppa till innehåll

När sorgen o smärtan bränner innuti – bloggar som berört mig idag

01 maj 2010

Jag har ett antal bloggar jag oftast följer dagligen, de som finns i min bloggroll. De sista dagarna har tiden inte räckt till men nyss kikade jag in hos Ludmilla o läste om det bottenlösa hålet hon upplevt i dagarna. Jag känner in o känner med, känslan sätter sig rent fysiskt innanför öronen – brännande o expanderande. Denna kvinna kämpar o ger samtidigt så mycket till andra, precis som Fatou skrev i dag, i underrubriken bloggare jag beundrar o varför.

Ludmilla länkar till Annas blogg om livet här o nu, där Annas man Henrik har fortsatt blogga efter Annas nyliga död. Han har skrivit en barnbok till deras dotter o lagt ut den på bloggen. Jag läste o berördes, sen läste jag flera inlägg skrivna av både Anna o Henrik, men fick ge mig. Orkade inte med större portion just idag. Jag kommer att återvända till denna viktiga blogg.

Då jag läste önskade jag att jag haft en liknande bok att tillgå då min pappa tog sitt liv. Suicid är inte cancer, men resultatet detsamma o ofta än mer abrupt då ingen tid för avsked finns innan.
Är depression som leder till suicid som cancer? fast i själen? Det är inte jämförelsen jag är ute efter mer en egen reflektion. I depression/suicid finns mer skuld o skam än i cancer – självförvållat liksom… precis som med missbruksdöd… o ofta kommer det som en kombination.

Denna helg läser jag boken ”Håpas du trifs bra i fengelset” av Susanna Alakoski, DN skrev om boken 12 februari, kanske är det därför jag även drar in missbruksdöden i mitt resonemang… jag berörs av boken, den fastnar inte på ytan utan ramlar rätt in i själens vrår o rör om på djupet.

Hmmm, nu behöver jag processa lite, medans jag skrev detta kom jag att tänka på ett o annat som det var dags att reflektera o agera kring. Återkommer.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

One Comment leave one →
  1. 01 maj 2010 19:42

    Tack för dina fina ord och för att du följer min blogg!

    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: