Hoppa till innehåll

Kropp o själ – min väg tillbaka efter sjukskrivningen

24 april 2010

Min yrsel har äntligen gått över, sista gången jag kände av den var i slutet av påskhelgen. Det är hur skönt som helst att slippa gunga omkring. Jag kan stå upp i duschen igen o fungerar alltmer normalt. Jag mår betydligt bättre även i själen, jämfört med hur det varit.

Mitt enda kvarvarande bekymmer är att min kropp inte är sig lik, jag känner inte igen den. Mest är det muskulaturen från bäckenet o nedåt som lever ett eget liv. Det känns konstig då jag promenerar, rörelsemönstret är annorlunda. Då jag vilar kroppen rycker det o far i musklerna, de domnar av o krampar lite omvartannat.

Det är sånt jag kan leva med. Men visst känns det konstigt då jag bara är nyss fyllda 40. Att behöva sätta mig o vila på affären då jag handlar mat känns inte helt OK. Att inte orka stå upp i 30 min utan att få en sittpaus… mysko.

Nu har jag ändå beslutat lyssna på min kropp, ta det lugnt o låta den återhämta sig lite i taget. Inte pressa, inte stressa bara lyssna, känna o acceptera. Jag har börjat jobba igen, startade på 25%, gick upp till 50% efter en vecka o efter ännu en vecka 75% – där står jag stilla nu.

Den stora utmaningen på jobbet är att jag beslutat mig för att vila 30 minuter, i liggande, på lunchrasten. Det är min privata, obetalda, tid så jag har rätt att göra vad jag vill med den. Hela mitt yrkesliv har jag sovit en stund på lunchen, har alltid behövt det – men på denna arbetsplats har jag aldrig ens försökt. Nu måste, ska, vill och behöver jag denna vila.

Den andra stora utmaningen, som jag inte själv kan påverka, handlar om statliga Försäkringskassan. Undrar om de accepterar sjukintyget på 25%, kommer jag att beviljas sjukpenning? De gillade inte att yrseln var borta o jag ändå inte jobbar full tid…… Den som lever får visshet med tiden – o lever gör jag, en dag i taget med glädje o förundran över nuets kraft 🙂

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: