Hoppa till innehåll

En skymt av det vi skulle kunna vara…

15 april 2010

På sista tiden har det känts som om de dagliga meditationstexterna landat i mig på ett helt nytt sätt, som alltid behöver jag då dela med mig. Erkänna för mig själv o en annan person o göra det verkligt:

Först när man har gjort sig fri från sina förutfattade åsikter, från de föreställningar man varit låst av, kan man ana en ljusning, se en skymt.

En skymt av den vi skulle kunna vara, en skymt av vad vi skulle kunna åstadkomma, kan vi få se om vi koncentrerar oss hårt på nuet o bara på nuet. Vi är sådana som vi behöver vara just nu. Det kan vi lita på. O vi får hjälp att slå in på den rätta vägen för att bli sådana som vi behöver bli – steg för steg, från detta ögonblick, i detta nu, till nästa ögonblick i nästa nu. Det kan vi också lita på.
Det förflutna som vi klamrar oss fast vid hindrar oss. Många av oss ägnar alldeles för stor del av livet åt att kämpa med ett dåligt självförtroende. Men det går att komma över. Man kan besluta sig för att tycka att man är duktig o kompetent. Om man är spontant får man en ny syn på allt vad livet har att erbjuda, o man fylls av iver o förtröstan.
Vi kan säga helhjärtat ja till livet. Vi kan lita på våra instinkter. Gör vi det kan vi också bli allt vad vi vågar bli.

Var dag är en ny början. Vart ögonblick får jag ett nytt tillfälle att göra mig fri från allt det som jag suttit fast i i mitt gamla liv. Jag är fri. Nu är jag fri.

Ur Var morgon ny 7 april

Jag andas djupt, fokuserar o känner den nya dagen ta sin början. Varje nu är en ny stund o jag är fri. Varje gång jag stillar mig, andas djupt o fokuserat är en ny stund, en ny början. Jag får en skymt av livet.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: