Hoppa till innehåll

Jag gjorde flera bra val för mig själv idag :-)

14 april 2010

Idag skulle jag åka in till stan för att löneförhandla, jag har den lite udda situationen att jag jobbar ca 4 mil från min närmsta chef så det är varken första eller sista gången jag tar pendeln in till stan i olika ärenden. Förr har jag brukat komma tidigare än vanligt till jobbet dessa dagar, stressat undan det värsta o sedan snabbt tagit bilen till stationen o kastat mig på tåget.

Idag gjorde jag annorlunda!

Jag kom till jobbet i vanlig tid, loggade in på datorn o registrerade mig i tidbanken, läste några mejl o loggade ut igen.  Fyllde på en vattenflaska o tog en lugn promenad till stationen. Missade ett tåg, tog nästa. Bytte till tunnelbana i lugn o ro, tog en promenad ner till sjön då jag kom fram – sen gick jag in på kontoret.

Jag andades o var medvetet närvarande i varje stund. Lät mig inte stressas av alla intryck, alla människor o av det förestående mötet med chefen.

Mötet avlöpte typ OK, får återkomma till det vid annat tillfälle.

På vägen tillbaka samma lugn, andades o var närvarande utan att låta mig stressas. Valde att inte springa för att hinna med tåget – tog nästa. Promenerade tillbaka till jobbet i lugn o ro. Loggade in o registrerade ut mig ur tidbanken. Sen åt jag lunch i lugn o ro med kollegor innan jag körde hemåt i vårsolen.

Så olika de går att välja. Stressa som en galning o slå knut på mig själv eller som idag i lugn o ro låta resan ta sin tid. Jag garanterar att jag mår bättre av de val jag gjorde idag. Så här vill jag välja fler gånger. Detta är mitt nya liv. Jag väljer i varje stund. Mitt mantra är här o nu samtidigt som jag tar djupa o lugna andetag.

Det är gott att leva på livets egna villkor!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: