Hoppa till innehåll

Äntligen lite vatten i Uppsala….

13 april 2010

Eller hmmm, ganska mycket faktiskt, vårfloden ger mersmak:


Jag har återkommande beklagat mig sedan jag flyttade från Gävle till Uppsala för ett par år sedan, beklagat mig att det jag saknar mest är närheten till vatten. Det är fortfarande min känsla, havet är för långt bort o vattendragen nästan obefintliga i den delen av stan där jag bor.

I år har jag tänkt att jag ska försöka ”hitta” vattendragen, de som faktiskt finns. Försöka uppleva dem med känsla, som som jag alltid upplevt närheten o glädjen i ”mina” vattendrag i Gävle.

Min 40 årsdag i slutet av mars tillbringade jag i Gävle, på eftermiddagen tog jag en promenad med min syster o vän längs ”min” älskade bäck i stadsdelen Sätra. Snön låg ännu tjock men snösmältningen var påbörjad o vattnet hade börjat stiga, ännu inte det porlande vårflödet som får det att sprudla inom mig men minnet lever kvar sedan tidigare vårar.

Då jag nu ser på bilderna – ser skillnaderna mellan Fyrisån o Sätraån – så slår det mig. Det är kanske inte vattnet i sig jag saknar… mer närheten till naturen, till stillheten.


Jämför Fyrisåns enorma vårflod genom centrala Uppsala med den stilla vårbäcken genom bostadsområden o grönområden i Sätra.

Det är en viss nyans mellan att stå o andas vid Fyrisåns fors, med bilar som brummar förbi bakom ryggen på mig. O att stå på en gångbro vid Sätraängarna o andas in vattenflödets stillhet.

Nu var jag nego igen. Jag ska försöka att hitta de stilla vattendragen o naturupplevelserna i Uppsala i år. Tips på platser tas tacksamt emot!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: