Hoppa till innehåll

Inte enklare än så

10 april 2010

Jo jag vet, denna bok kom ut 2004…. men det är det där med att köpa böcker på loppis då ligger man lite efter sin tid 😉

Jag fyller mina bokhyllor med loppis böcker, ett fåtal från antikvariat o ett fåtal nya då o då, men det är på loppis jag kan köpa höööögar med böcker. Gillar jag dem inte så lämnar jag tillbaka dem, precis som jag gör med kläder, skor o prylar.

(Att shoppa loss på loppis, ett billigt (?) fritidsnöje, påbörjade jag redan i tidiga tonåren. Jag tror det var Amnesty som drev en loppis bod i Härnösand på 80-talet, vilket fick min klädbudgett att gå ihop rätt bra.)

Denna bok var betydligt bättre än Små citroner gula som jag inte alls gillade. Här har hon fångat ett ämne att relatera till för mängder av småbarnsföräldrar som kanske alla går omkring o tror att det är just dem det är fel på då de har det så slitigt. Johan Linander beskriver det klockrent i hans bloggrecension från 2005 (det var då boken var ny…)

Äktenskapet börjar gå allt mer på rutin. Den där glöden som man kände i början har svalnat. Hämta och lämna på dagis. Karriären står stilla. Livet känns lite grått och småtrist. Plötsligt dyker det upp en ny person i tillvaron. En man som bekräftar och uppmuntrar, som säger att de nya stövlarna är snygga, som bjuder ut på arbetslunch, som visar att du är värd lite mer än vad du har, plötsligt är det oskyldiga inte så oskyldigt längre.

Men är gräset verkligen grönare på andra sidan? Vad betyder stabilitet i ett förhållande? Hur jämför man en lördagskväll hemma med barnen med en kväll på nattklubb? Vad är egentligen viktigast?

Här skriver författaren själv om boken på sin hemsida.

Jo, den är bra boken, klart läsvärd, främst för alla småbarnsföräldrar som behöver sluta slå på sig själva o sina relationer, som behöver få känna igen sig i hur tufft det kan kännas.  Den avslutas dock som förväntat.

Tänk om någon modig man eller kvinna skulle våga skriva om en god separation… för att åter alla skuldtyngda separerade småbarnsföräldrar skulle kunna få känna igen sig, få något att relatera till, de som inte lyckats ”som förväntat”… Det var bara en liten tanke…

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: