Hoppa till innehåll

Iaktagelser o funderingar från balkongen

01 april 2010

Jag sitter ofta på min balkong o äter frukost, den delen av året då det är tillräckligt varmt. Skiner solen blir jag kvar på balkongen hela förmiddagen, det är min vila o guldkant i tillvaron.

Nu då jag är sjukskriven pga yrsel o balansproblem sitter jag förstås på balkongen än mer än vanligt, jag har tiden o saknar orken att göra så mycket annat o mer än just att sitta/halvligga.  Jag lyssnar på ljudböcker,  skriver lite, läser lite, skickar sms, slumrar en stund i värmen osv

Varje dag mellan nio o tio på förmiddagen pinnar grannfrun förbi utanför min balkong, på väg ut på sin förmiddagspromenad. Någon gång har hon cykeln med sig o någon gång per vecka går turen till tvättstugan på gården. Denna kvinna i dryga femtio års åldern ter sig så energisk o målmedveten, jag har aldrig sett henne slå sig ner på bänken i deras trädgård för att njuta av våren, sommaren eller hösten. Aldrig sett henne njuta av solen eller fågelsången. Jag förundras hur hon orkar vara så aktiv o på väg jämnt o ständigt o lite avundsjuk kan jag känna mig att hon har orken o kraften.

Till saken hör att jag vet att hon har sjuk/förtidspension pga sin fibromyalgi. Jag antar att om hon arbetat skulle hon inte ha samma kraft o aktivitetsnivå… men nu då hon för all (?) framtid är befriad från arbete o dessutom har en make som försörjer henne så har hon all (?) ork i världen.
Vad vet jag egentligen. Kanske deckar hon lika utmattad som jag efter sin förmiddags satsning. Skillnaden är den att jag deckar efter att ha suttit still på balkongen… Ja olika är det…

Jag är sjukskriven o utslagen, hon är sjukpensionär o full av kraft. Men nej, jag skulle inte vilja byta med henne, jag strävar inte efter att gå hemma på heltid, men jag är avundsjuk på hennes energi. Jag längtar till att vara full eller åtminstone halvfull med kraft. Jag längtar till jobbet o till en aktiv fritid.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: