Hoppa till innehåll

Matlådor i storproduktion

23 mars 2010

Söndagskvällen ägnade jag mig åt att producera tio matlådor till sonen. Nu då han bor med sin flickvän o lilla dotter på Neonatalavdelningen så blir mitt bidrag att laga mat o tvätta kläder… sånt måste man ha någon anhörig som sköter. Vilken tur att vi bor i stan, mina tankar är med de som bor där o har långt hem eller ingen som kan hjälpa dem med detta.


Den unge mannen har klagat över att jag överkokar grönsaker så denna gång lagade jag maten enligt ett helt nytt (för mig) koncept. Kycklingen o quornbitarna fick koka i gräddsåsen kryddad med Sambal Olek, grönsakerna wookade jag separat o sen snabbt ihop med alltihopa utan mera kokning.


Jag tror det blev godkänt 🙂

Måndagkvällen fyndade jag rött kött på ICA o som många vet kan även billigt kött bli otroligt mört om det får koka länge – i gräddsås – nu blir kryddningen med etiopisk berbere. Självklart gör jag mera wookade grönsaker som tillbehör… vi får väl se om även dessa matlådor faller honom i smaken.

En go väninna berättade att hon hade gjort lite matlådor åt min son, som avlastning för mig då jag kommer att vara bortrest ett par dagar. O jag som inte ens bett henne om hjälp, det känns gott i hjärtegropen att jag har vänner som vill bidra med sin tid o kraft.

Det känns som om jag inte gör annat än lagar mat dessa dagar… ändå äter jag själv mest bara grönsakssoppor. Yrsel o illamående går liksom inte ihop med bastant mat. En dag i taget o tisdagen är MRT dag…

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: