Hoppa till innehåll

Mig äger ingen – av Åsa Lindeborg

21 mars 2010

Så har jag då äntligen läste den, boken som alla pratade om för ett par år sedan, som alla sa att jag borde läsa.

På SvD finns ännu en recension kvar Vacker vittnesbörd om sorglig pappa

O jag då, vad tyckte jag? Vad kände jag?

Jag kände mig beklämd o ledsen, undrade boken igenom varför jag läste vidare. Något drev mig, jag ville veta hur det skulle gå för flickan o för pappan…

Vittnesbörd – ja, jo det är boken.
Vacker? på vilket sätt?
Sorglig pappa – jo han verkade sorglig, hans livsval o öde tragiskt

Men, känner jag, var det inte mer än så?

Jag ville  mera veta hur flickan kände det, hur det blev för henne. Vilka känslor hon hade under barndomen, tonåren, det unga vuxenlivet o då hon själv blev förälder. Vad o hur hon gjorde med alla svårigheter, hur hon lärde sig hantera livet.

Maskrosbarn i alla ära – men det sätter sina spår i kropp o själ att växa upp under svåra förhållanden. Det trollas inte bort, det bärs hela livet. Det finns säkerligen lika många olika sätt att bära spåren/såren i sin ryggsäck som det finns individer – men det är där min nyfikenhet kommer fram.
Det är av detta jag önskar att Åsa Lindeborg skulle dela med sig – en önskan om en känsla av ett möte mer än bara en beskrivning.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer leave one →
 1. 21 mars 2010 09:57

  Den där boken finns också på min ”måste lista”. Jag gillar det jag läser hos dig, nickar ofta i samförstånd meddans jag läser dina inlägg, så jag är rädd för att du har rätt om den här måste boken. För drygt två år sedan läste jag Svinalängorna av Susanna Alakoski. Den berörde mig starkt. (har länge tänkt recensera den på min blogg). I vart fall sällan har jag läst en bok som så väl skriver just utifrån barnet. De flesta författare lyckas inte så bra med det, den vuxne blir liksom den som talar i barnets ställe, men inte i hennes bok. Har du inte läst den rekommenderar jag den verkligen.

  • 21 mars 2010 10:35

   Hej goa Mamman,

   Tack 😉

   Det kan vara så att jag var lite väl deppig då jag läste boken…. sånt kan påverka. Lite komiskt att du nämner just svinalängorna, den ligger i min ”måste lista” o i bokhögen som väntar. Just nu läser jag En ny jord av E Tolle, det är ingen ”vanlig” roman så den kommer att ta lite tid.

   Btw… funderar…. undrar…. skulle du uppskatta ett änglabesök? Skickar ett mess till dottern din som hon kan vidarebefordra till dig….

   *Kram*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: