Hoppa till innehåll

Jonas Gardell´s ”To make a deal with God” – om tro o duglighet

17 mars 2010

Jag har inte hunnit blogga om Jonas Gardells fortsättning (här hittar du länken till den) jag såg den förstås o ser nu fram emot att få se nästkommande delar. Men jag är bekväm av mig, tittar inte då de går på TV utan istället då det passar mig via webb TV. Den första delen bloggade jag om här.

Jag skrev ett inlägg för drygt ett år sedan om en märklig upplevelse då jag vaknade av att jag bad till Gud om detta kan du läsa här. Jag gjorde ingen deal med Gud, jag förhandlade inte, det behövdes inte – min förtröstan var/är stor till Universums goda kraft.

Som Jonas Gardell uttrycker det i avsnittet ”Jesus sa: Din tro har hjälpt dig”, så tror jag att det är alltid. Min Gud kräver inte förhandling, kräver inte offer, kräver inga riter, inga regelböcker – det handlar om tro o tillit till Universums goda kraft.  Så är det i mitt liv, jag har en tro o tillit till en högre kraft i Universum (en kraft vissa kallar Gud/Jesus/Helig Ande, andra kallar Allah, som vissa finner i naturen eller i den inre stillheten o s v)

Jonas Gardell berättar i avsnittet att han fått frågan ”Får man en andra chans om man klantar sig” o svarat ”Livet är ingen audition där vi ständigt ska bevisa för Gud att vi duger”
Tack Jonas Gardell, återigen gör du det så tydligt o klart för mig. Detta med att duga är en av mina snärtande hjärtefrågor, ett livsmönster. Jag när en ständig kamp, från barnsben, om att få duga. Jag när en skam då jag upplever att jag inte duger, vare sig det är i mina egna eller i någon annans ögon.

Sen kommer då Jonas Gardell med slutklämmen, han gör jämförelsen med det mänskliga föräldraskapet. Vi föräldrar älskar våra barn oåterkalleligt o gränslöst. Varför tro att Gud äger mindre kärlek till oss, sina barn/avbilder, än vad en mänsklig förälder äger till sina:

Vem är Gud, står han oss så nära som en förälder sitt barn? Dvs duger vi som vi är? eller är vi hopplöst förlorade om vi inte först renas av Jesus offerblod? Dvs – vi duger inte som vi är. Om ni frågar mig så svarar jag med det Jesus brukade säga: Gud är kärlek – var inte rädda.

Jag är inte rädd. Gud är kärlek. Denna Gud är för mig essensen av universums goda högre kraft – oavsett religionstillhörighet – men det är ett annat ämne o till det lär jag återkomma många gånger…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: