Hoppa till innehåll

Farmorskapets första dygn

16 mars 2010

Den 12/3 i gryningen föddes mitt första barnbarn. Hon vägde 1910 gram och var 44,5 cm lång.


Det har varit intensiva o omvälvande dygn för de unga föräldrarna.

Då jag såg min unga son, hans flickvän o lilltösen, 12 timmar efter födseln var det något som förändrats i den unge mannens ansikte. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad, men han varit med om  sitt hittillsvarande livs allra största händelse.

På söndagen, då lilltösen var 2 dygn gammal fick jag ha henne hos mig en lång stund medans ungdomarna gick iväg o fick i sig lite mat. Hon ska alltid ligga hud mot hud med någon, förälder eller anhörig, enligt kängurumetoden. Det var stort. Tårarna rann. Jag bara var – i livets mirakel.

Jag är inte så ambitiös i mitt bloggande just nu – men jag tror ni anar varför.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: