Hoppa till innehåll

Varför har jag så svårt för idrott på TV(?)

13 mars 2010

Min dotter o jag satt o pratade kring sport på TV nyligen, vad det väcker för känslor hos mig. Det känns ganska aktuellt just nu då OS pågått, o sen är det nåt fotbolls evenemang på gång i Sydafrika (i år?) Mycket idrott på TV för närvarande alltså o jag erkänner villigt att jag har NOLL KOLL.

Men vad kan det bero på denna min aversion mot sport TV?

Jag funderade över vad jag mindes från de år som pappa inte hade sambo/fru o jag var hos honom varannan helg – vi tittade på slalom o tennis. Jag antar att vi gjorde annat också men jag minns det dåligt.

Jag funderade över två relationer jag levt i där männen var fanatiskt intresserad av fotboll. Då fotboll visades på TV eller skulle spelas live någonstans, då fanns inget annat i livet. Inte ens barnens behov gick före sporten…

När idrott, på TV eller live, blir det absolut viktigaste i livet o tillvaron. Då män glömmer att de har barn som behöver tillsyn, omsorg o mat. Då livet liksom ställs på ”on hold” pga sport – då brinner det i huvudet på mig. Sannolikt är det därför jag är så extremt anti sport, anti tv o anti att ens ha koll på vad som är på gång.

O vet du vad, jag är rätt nöjd med att vara anti 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: