Hoppa till innehåll

Om hur hjärnan lurar kroppen

09 mars 2010

Igår då jag skulle sova, efter att ha haft svårt att slita mig från att blogga (jag vet, jag är hopplös då jag fastnar vid datorn), så hade jag mer ont i kroppen än på mycket länge. Det hade ingen betydelse hur jag la mig, det gjorde ont mest överallt oavsett…. Jag har sedan ett par dagar slutat med Diklofenak så jag får väl skylla mig själv, men jag tycker det är viktigt att veta hur kroppen mår bakom värkpillrena.

Jag noterade som vanligt att hjärnan ljög om att sängen tippade omkull, jag vet ju att det är en lögn o ligger still i lugn o ro. Intressant var att jag noterade att trots att JAG visst om att det var en lögn så vägrade mina muskler att inse det – trots att jag låg ner. Armar o axlar låg i beredskap, inte jättespända men betydligt mer än vad de borde. Det krävdes rätt lång tid med spänna hårt – slappna av i muskelgrupp efter muskelgrupp för att lura denna automatiskt förhöjda muskeltonus.

Inte konstigt att jag får så ont i musklerna då de är i ständig ”ramla omkull” beredskap. Men varför jag hade så ont i går kväll då jag vilat hela dagen…. inget för mig synligt samband.

Idag tog jag så en promenad på nästan 500 meter – längre än på mycket länge. O då pratar vi om en snart 40 års kvinna, uppvuxen med kroppsarbete på lantgård, som upptäckt gymmet o älskar det o som dessutom älskar att promenera i naturen. Då jag satte mig i väntrummet skakade mina ben av muskelryckningar som om jag promenerat en mil i rask takt *suck*

Det känns mysko att promenera i min kropp, jag känner inte igen den… rörelsemönstret är annorlunda, känseln är annorlunda, svårt att beskriva o sätta ordet på.

Detta sammantaget gör att jag känner mig ledsen, uppgiven o maktlös.
Men jag HAR lyssnat på upplyftande ljudböcker i balkongsolen idag 😉

Imorgon väntar en satsning – jag ska till Lisbet
på massage behandling. Denna varma, goa o kloka kvinna har jag gått till av o till i flera år.

Jag kan varmt rekommendera henne till behövande – och, ja det ÄR värt att köra 20 mil
tur o retur o dessutom betala 600 kr.

Bilden är länkad till hennes hemsida.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: