Hoppa till innehåll

Jag passar inte in i den svenska alkoholnormen

09 mars 2010

Nyligen då jag träffade en läkare så ställde denne en mängd hälsofrågor, även en om alkoholkonsumtion. Jättebra tycker jag frågan tas upp men denna gång blev det lite absurt.

Läkaren: -Hur mycket alkohol dricker du?

Jag: -Ingen alls.

Läkaren: -Varför inte det?

Jag: -Jag har aldrig lärt mig att dricka o tycker inte om det.

Läkaren: – Varför tycker du inte om det?

Jag: – Jag gillar inte smaken o inte heller upplevelsen av att bli onykter.

Läkaren: – Hur menar du?

Jag: – Jag gillar inte känslan av obalans o tycker det smakar rätt illa.

Till saken hör (kanske enligt läkaren) att jag sökte för yresl/balansproblem. Kanske hjälpte denna noggranna alkoholanamnes läkaren att förstå något samband som jag inte själv kunna se… Jag har svårt att acceptera att jag ska bli så otroligt utfrågad om varför jag INTE dricker, jag trodde man ville hitta de som dricker för MYCKET med dessa frågor.

Men jag blir liksom lite udda o avvikande då jag inte följer den svenska alkoholnormen. Vi svenskar ska dricka, ska tycka att det är gott och/eller mysigt att ta sig ett glas vin på fredagskvällen eller en öl med kollegorna efter jobbet. Som ung och/eller singel ska jag vilja gå ut på krogen o festa – om inte annat för att hitta ”någon”.

Jag platsar inte i den svenska alkoholnormen, jag är ”fel”. Men som jag till slut sa till läkaren.
– Jag tycker inte att det finns någon anledning att öva mig i att dricka alkohol bara för att passa in.

Jag lever ett bra liv o känner mig helt OK utan alkohol… trots att det gör mig avvikande i den kulturella normen.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: