Hoppa till innehåll

Hur jag hanterar mina yrsel/balansproblem

07 mars 2010

I morse var jag så glad då jag för först gången på många veckor kunde o vågade stå upp i duschen.  (Jag har en egenhet att testa min dagsform i min morgondusch, om detta skrev jag här).

Tänkte då berätta hur jag sliter i mina försök att komma tillrätta med denna yrsel/balans rubbning. Jag väntar på en magnetröntgen av hjärnan som görs om ett par veckor, men tills dess utgår jag från hypotesen att det är mina muskler som är boven i dramat o det kan jag ta tag i på egen hand.

Jag har plockat fram min värmedyna, den får värma upp musklerna i nacken övre delen av ryggen:

Sen har jag denna pryl (ja, jag ÄR pryltokig) som masserar min rygg o nacke då jag sitter i min datafåtölj, den är hårdhänt o kommer åt rätt mycket men gnisslar o protesterar vildsint….

Som komplement lägger jag denna lilla hårda plastbläckfisk mellan madrassen o min rygg då jag vilar. Noggrant utplacerad på triggerpunkter för att sedan låta kroppen slappna av o med den förhoppningsvis även de spända musklerna.


Dessa är mina trick. I går kväll o i morse tyckte jag att det kändes lite bättre, jag lyckades ju till och med duscha stående i morse – sedan dess har jag dessvärre knappt orkat ur sängen.  Igår räckte det med ett par timmars vilopauser då jag varit uppe en stund o lagat mat eller skrivit/läst, idag räckte det inte…

Idag har jag ändå gråtit mindre än på flera dagar, kanske är det vad som fattas (?) men det är rätt skönt att slippa gråta mest hela tiden…

Vi får väl se hur det känns imorgon, en dag i taget.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: