Hoppa till innehåll

Whatever you say may be used against you

02 mars 2010

Så känns det ibland.

Inte bara vad jag säger i och för sig, vad jag skriver här på bloggen likaså. Vad jag inte säger, inte skriver. Vad jag tänker eller vad man tror mig tänka. Vad jag känner eller vad man tror mig känna. Vad jag gör, vad jag inte gör. Vad jag sägs ha gjort, inte ha gjort.

Det är svårt att förstå sig på detta, att hur jag än känner, tänker, säger, skriver eller gör – så är jag ”fel”. Tyvärr tror jag inte att det handlar om verbet i detta utan om subjektet. För egen del vill jag öva mig på att se människors felande som verb – skilja på sak o person – både för egen o andras del.

Jag har inte längre särskilt svårt med att erkänna mina misstag, inte heller med att erkänna karaktärsdefekter eller svårigheter. För mig har erkännandet inför mig själv, en annan människa o den högre kraften blivit ett sätt att komma vidare o lära om. Jag har även för vana att be om ursäkt då jag felat, begått ett misstag eller då jag kränkt en annan människa.

Alla människor begår misstag av o till – vi är ju inte perfekta men vi är unika personer med olika erfarenheter o olika ryggsäckar ur livet. Alla gör vi vårt bästa o det åligger inte oss att döma varandra, däremot kan vi försöka gå i varandras mockasiner en dag eller två – empatiskt sätta oss in i hur det ser ut från den andras utsiktstorn.

Ibland har vi svårt att förstå varandra, ibland har vi svårt att gilla varandra

Jag har en vision om förlåtelse människor emellan, en vision om ”metta” (kärleksfull omtanke). Om förståelse o acceptans. Om vilja.

Tänk om det är värt ett försök i all ödmjukhet 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: