Hoppa till innehåll

Facebook Quiz jag kände igen mig i – jag är lite av en Emil

24 februari 2010

Jag fick en quiz på Facebook av tonårsmorsan för rätt många veckor sedan. Då jag slutligen tog mig an frågorna o fick fram resultatet nedan så tyckte jag för en gångs skull att det var rätt givande o roligt med quiz. Den stämmer nog rätt bra in på mig o framförallt andras uppfattning om mig:

Vilken av Astrid Lindgrens karaktärer är du?
Resultat: Du är Emil i Lönneberga!
Emil och du har många likheter. Ni båda älskar att göra hyss och blir kallade för rebeller. Du har antagligen barnasinnet kvar, men du är ändå mogen och ansvarsfull. Fortsätt vara lika glad som du är, dock borde du nog inse att många trycker att din attityd inte är den …bästa. Folk som inte känner dig tycker inte om dig.

Vet inte om hyss är min grej men rebell är jag allt, går min egen väg o har svårt att rätta mig in i leden oavsett vilka de är. Barnasinne vetisjutton men visst är jag barnslig av o till. Glad… hmm jo av o till det med, jag älskar att få skratta även åt livets dråpligheter då det lättar upp mer än tandagnisslan. Men MER av detta skulle jag önska i mitt liv, mera skratt o glädje!

Sen är det detta med min attityd, så SANNT – den uppskattas inte av omgivningen, förstås än mindre o skrämmer slag på många (har jag förstått).
Jag har svårt att göra något åt det, är bara mig själv helt enkelt o rätt upp o ner. Med tiden brukar de flesta inse att jag varken bits eller slåss, även om jag kan verka skrämmande med mitt rättframma sätt. Med tiden kan de även få syn på den sårbara, kärleksfulla o mjuka kvinnan som jag också är.

Alla älskar inte alla. Jag älskar inte alla o alla älskar inte mig. Detta har jag lärt mig med åren. Jag har inte längre behov av att alla ska älska mig, att vara till lags o passa in.

Jag är mig själv o möter gärna dig, då du är dig själv. Jag tror att det är i de sanna mötena som ömsesidig respekt o kärlek byggs.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: