Hoppa till innehåll

Hönsmamma med vaccinationsuppdrag – gästblogg

21 februari 2010


Jag lovade min mamma att gästblogga om då hon vaccinerade privat:

Mamma berättade att hon äntligen, efter en del krångel, lyckats hämta ut min brors vaccin inför deras gemensamma Vietnamresa.

Jag: – Jaha det var ju bra men hur hade du tänkt lösa vaccinationen?

Jag mindes hur hon vägrade vaccinera mig när jag skulle flytta till Sydamerika för tre år sedan. Trots att hon är sjuksköterska så var det stört omöjligt att vaccinera utan en läkare närvarande, svor över det gjorde jag förstås.  Svårt var det att få hjälp med sprutan bara någon veckan innan resan, då jag är riktigt värdelös på att planera… kombinerat med extrem tidsoptimism.  Men envis är jag o lyckades gjorde jag till slut, fast helt utan mammas hjälp.

Lite förvirrad blev jag alltså när jag förstod att hon faktiskt bestämt sig för att göra det själv denna gång. (Om mammas funderingar kring detta kan du läsa här) Men roligt blev det när jag fått höra hur hon tänkt sig det hela.

Mamma:  -Vi parkerar utanför akuten o vaccinerar i bilen.

Jag: -Varför då?

Mamma: – Om han chockar springer vi ju bara in med honom!

Jag: – ??? *fniss*

Perfekt tyckte mamma. Skitkul tyckte jag.

Jag: – Jag ska med! Detta måste fotas!

Vi hamnade till slut inte utanför akuten utan på Uppsala närakut, på en bänk precis utanför väntrummet. Jag måste erkänna att jag hade lagom roligt åt en något nervös o ganska skräckslagen bror då mamma skulle sticka med lång nål o hade jagat upp honom med risken för allergisk chock.

Mamma:  -Kan du slappna av?

Bror: -Nä det går inte.

Mamma: -*Suck* Kan du andas åtminstone?

Bror: – Men stick någon gång då för fan – AJ!!


Inte chockade han inte, men han gjorde ett par misslyckade försök att spela avsvimmad….

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: