Hoppa till innehåll

Mormors choklad…mmm…ljusa minnen

15 februari 2010

Ikväll har jag gjort något riktigt gott till mig själv. Kanske är det barndomsminnet som smakar godare än verkligheten…

Hos mormor Berta fick jag denna chokladdryck (i en vit kopp med blå blommor från Gustavsbergsfabriken) sittande på deras trappa, på lantstället i Tveta, i morgonsolen en varm sommardag. Söt rågkaka med smör o ost fick jag till, ingen gröt med hemgjord äppelmos där inte 😉
Jag fick den nog varje frukost, men vissa bilder o känslor sitter mera fast.

1 tsk kakao
3 tsk socker
en skvätt vispgrädde

Rör om o häll på kokande vatten.

Den smakar himmelskt!

Går inte alls att jämföra med O´boy i mjölk.

Visst är det fantastiskt med barndomsminnen, de där ljusa minnena som lever kvar som goda glimtar i livet. Dofter, smaker, känslominnen av barnsligt lugn o frid. Det är så lätt att de goda o ljusa minnena försvinner i annat vi minns, sånt som smärtat o tryckt in vassa taggar i våra själar.

Ikväll fick denna kopp choklad symbolisera att jag tar hand om mig själv o låter mig vila i ljusa minnen, sånt som får mitt ansikte att slappna av o le stilla. Som en inre qi gong. Det är gott att leva!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer leave one →
  1. 15 februari 2010 20:42

    Underbart gott är detta! Jag har själv lyxat till det med samma slags dryck fast utan grädde ikväll!!! Mums 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: