Hoppa till innehåll

Minnesstörd eller bara olika minnesspecialiteter

15 februari 2010

Min dotter o jag pratade i telefon nyligen o hon nämnde ett samtal hon haft med sin pappa om hur luktkänslig jag var då jag väntade henne. Det handlade om att jag, under en period, till och med kräktes av hans tvåldoft. Men hans o min kommunikation var inte på topp så detta fick han aldrig kännedom om då det var aktuellt.

Jag: – Jaså, har du berättat det för honom?

Dottern: – Men mamma, du var ju med då jag berättade det.

Jag: – Oj, det minns jag inte

Jag tycker att det är lite pinsamt detta att jag inte minns samtal, vad som sagt o vart o av vem. Jag har tidigare beskrivit mina minnesproblem här, här o här. Det är mitt bristande minne som ställer till problem för mig så att jag inte klarar av att vara strategisk eller ljuga.

Samtidigt påminner min dotter mig om att jag, då jag jobbade på äldreboendet, kunde alla mina 20 pensionärers personnummer i huvudet o även flera av de övrigas. Hmm, sant tänker jag, en annan grej jag har fenomenalt minne för är telefonnummer. Jag liksom hör inuti mig då sifferkombinationen är den rätta o kan nog fortfarande rabbla samtliga telefonnummer från barndomen.
Borde jag ha fallenhet för matematik då jag har detta sifferminne??? Det har jag INTE…

Jag är helt värdelös på att komma ihåg hur någon ser ut o kunna återge det beskrivande, jag minns inte hårfärg, hårlängd, ansiktsbehåring, glasögon och så vidare. Men däremot om jag ser en person igen efter mååånga år så ploppar oftast dennes namn upp i skallen då jag ser ansiktet, jag känner igen o kopplar ihop. Har personen varit min patient så kan jag ibland till och med ”få upp” personnumret i skallen 😉

Kanske är det dags att jag slutar slå på mig själv o kalla mig minnes störd o istället konstatera att jag har en annan minnesprofil med ett enormt minne på vissa detaljer medans andra detaljer ligger helt blanka.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: