Hoppa till innehåll

Ikväll är jag less på datorer….med hårdvarufel

14 februari 2010

De senaste 3 timmarna har jag legat på golvet o fipplat med en äldre Toshiba M30X. Den har gått segt en tid o kopplat ner det trådlösa nätverket lite som den haft lust, så jag kom överens med sonen om att blåsa ur den o börja om.  Han vill ha med den då han ska ut o jobba som DJ till helgen o då vore det bra om den var i vettigt skick.

Sagt o gjort, tänkte jag, o påbörjade ominstallationen. När allt var klart o jag skulle lägga in drivrutinerna så gick den i baklås o felsäkert läge. Jag noterade vart i processen det inträffade o började om igen. Kom till samma moment o datorn DOG, inte ens felsäkert läge…. In med skivan igen, tvingade den starta o så en tredje omformatering inför ominstallation… där håller den på o jävlas nu, det tar lite tid att formatera hårddisken i de partitioner jag vill ha.

Det lite komiska är att jag fick denna laptop för ungefär ett år sedan just pga att den strulade med felsäkert läge o inte längre var pålitlig. Jag testade den på egen hand o kom fram till att något hårdvarufel var det men lyckades inte urskilja exakt vad som felade. Lämnade in den på en lite datafirma o de hittade inget fel alls, överhuvudtaget (!) betalt tog de ändå förstås o felet dök upp igen så fort jag startade den hemma….

Nu vet jag åtminstone vilken komponent som får den att krascha – det trådlösa nätverkskortet! Hade det nu inte varit en laptop så hade det varit enkelt att fixa – men inte f*n kan jag meka inne i en sådan här lite tunn pryl, vet inte vart grejerna sitter o om det ens är värt att försöka byta ut det. Ibland måste ju hela laptopen monteras isär för att komma åt den komponent… har jag förstått… o är den då lika dyr som en ny laptop… osså ska dom ha bra betlat för jobbet… ja ni förstår det meningslösa i reparation.

Nu gör jag ett sista försök med ominstallation, lägger i övriga drivrutiner o ser vad som händer. Kanske kan sonen nyttja den ändå (?)

Vilken tur att jag köpte dotterns begagnade lilla Acer Aspire One 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: