Hoppa till innehåll

Tonåryngel döljer saker för sin mor – i månader

12 februari 2010

Som jag berättade nyligen har jag beslutat att ta med min son till Vietnam, vi åker redan om ett par veckor. Detta har sannolikt lett till lite bekymmer för min unge son….i söndagskväll hade han bjudit hem sin syster till oss som ”sköld”  o plötsligt säger hon:

– Yngel, ta av dig tröjan  nu då!

En snabb tanke far genom mitt huvud – o rätt tanke var det. Ungjäkeln har tatuerat sig:


Ja, vad ska man säga….mindes tonårsmorsans inlägg då Isatou piercade tungan i somras o började garva.
Kan ju förstå att den unge minderårige mannen inte ville att jag skulle upptäcka tatueringarna på plats i Vietnam 😉

Nu har jag förklaringen till varför han inte följde med o badade någon gång i somras o till varför han inte längre någonsin behöver hjälp att raka sin skalle. Han har helt enkelt inte vågat visa sig med bar överkropp i min närhet. Hans syster kom förstås på hur allt hängde ihop för lääänge sedan men har duktigt hållit masken inför mig.

Maya kalender på armen gjorde han i november o bokstäverna på ryggen i juni (!) dagen före 17 års dagen. Alla ryggklapp på födelsedagen gjorde visst lite ont *ler skadeglatt*

Min spontana fråga blev:

Jag: – Gjorde det inte ont?

Ynglet: – Jo han (tatueraren/grannen) gjorde konturerna från höger till vänster på ryggen o fyllde sedan i från vänster till höger. De två sista bokstäverna grinade jag.

Jag sa inte ”rätt åt dig” men tanken passerade skallen – inuti. Sen kom fortsättningen:

Ynglet: – När han gjorde den på armen så började jag må illa, skulle in på toa snabbt. Då sa grannen ”du grabben , svimma inte nu” o så svimmade jag på golvet i hallen…. Grannens fru gav mig två rostade mackor, sen fortsatte vi.

Ja, ”vill man vara fin får man lida pin” hette det när jag växte upp…. sen vetisjutton om jag tycker det är så fint med dessa tatueringar, kanske den dagen han får råd att göra klart dem – men det lär allt dröja några år 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer leave one →
  1. 12 februari 2010 07:55

    OJ!! De där jäkla ungarna!! Svimmade till och med…! Men det är alltid bättre när de säger sanningen. Å andra sidan har han ju inte så stort val nu! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: