Hoppa till innehåll

Om att vaccinera – som professionell vs privat

11 februari 2010

Jag berättade för min chef, då vi sågs i köket att jag beslutat ta med min son på resan till Vietnam o att jag lyckats få tag på Twinrixvaccin via recept från vårdcentralen (Tack hyrläkaren på Carema Liljeforstorg!) Nämnde även att jag tänkte  ge min son twinrix vaccinationer enligt snabbschema hemma i köket.

Chefen: -Jag skulle aldrig ge en spruta hemma, tänk om nåt händer.

Jag:  -Men, jag är ju tvungen att ge vaccinationer på jobbet hela tiden, utan att ha tillgång till larmknapp o läkare…. vi systrar har ju drivit detta ärende o du har vägrat lyssna på oss trots att vi påtalat riskerna.

Hon: -Jo, men då har ni ju andningsmask o Epipen tillgängligt…

Jag tänkte efteråt… som vi stridit för öka säkerhet på enheterna i samband med vaccinationer o fått till svar av vår chef att vi nästintill ”arbetsvägrar” då det är helt ofarligt – vi bara överdriver. Att vi dessutom påtalat att vi inte har vana/tränat för att hantera anafylaktisk chock har inte fått något gehör.

Vad är skillnaden? Min son är varken mer eller mindre människa än mina patienter. I och för sig mer känslomässigt betydelsefull för just mig än mina patienter. Men ändå. Ett akutläge vore lika illa på jobbet som hemma…

Jag förstår inte min chefs resonemang, men jag lovar att snart visa er hur jag löste mitt dilemma med de privata vaccinationerna. Min dotter har nämligen lovat att gästblogga på ämnet 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: