Hoppa till innehåll

Att lyssna på min kropp – även då den protesterar

10 februari 2010

Nu har jag dagpendlat drygt halva kurstiden, suttit i ”skolbänken” 10 dagar. Av dessa har jag vaknat 6 dagar med migrän så kraftigt att jag behövt medicin. Vad beror nu detta på? Jag har funderat

 • Är det för att jag inte hinner ta hand om mig själv o min kropp nu då jag dagpendlar?
 • Är det för att min dagliga rutin i bilen till jobbet att stretcha nacken försvunnit?
 • Är det för att jag blir spänd o stressad av att sitta still i ett klassrum? Jag har alltid haft svårt att sitta still, måste oavbrutet aktivera mig för att inte somna… (ADHD?)
 • Är det för att jag blir stressad av alla intryck i storstan? (Jag misstänker fortfarande att jag har någon slags perceptionsstörning á la ADHD)

Denna min yrsel som jag skrev om häromdagen, beror den på migränen tro? Jag har förstått att den som har migrän även är känsligare för yrsel o balansstörningar.

Jag har bett min vårdcentral om hjälp, det är inte bra att ta så mycket migränmedicin som jag gjort dessa veckor. Plötsligt kan visst hyrläkaren inte läsa innantill, att jag haft migrän i 25 år är liksom bortblåst. Han förslår att jag ska prova Pronaxen som är ganska likvärdigt med Ipren. Han tror att min täta migrän o yrseltillstånd beror på ”spänningar”. Då jag söker på detta på webben förstår jag sammanhanget; detta är doktorns sätt att säga – ”Du, detta är psykiskt – ska du inte ta en lugnande tablett o sluta gnälla?”

Tänk att jag ens ids gå till Vårdcentralen… jag vet ju nu av gedigen erfarenhet att det är oftast är meningslöst, så även denna gång. Primärvård bemannad med hyrläkare är ingen hit.

Jag funderar vidare – kanske dags för mer fokus på kinesisk medicin igen?

Medans jag funderar över lösningar o inväntar att bli piggare har jag valt att ligga hemma. Jag kan inte fortsätta att utsätta min kropp o mig för mer påfrestningar. Jag har börjat lyssna på kroppen vad gäller matbehov – men att lyssna på kroppen när den protesterar mot hur jag behandlar den, det är sååå mycket svårare i min värld.

En dag i taget.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer leave one →
 1. 11 februari 2010 11:06

  Lyssna på sin kropp är klokt, men vad gör man när man inte kan tolka den. Jag hade inte en tanke på att min kropp pratade till mig fören en vän sa; ”det verkar som om du blir sjuk så fort du kommer på nya jobbet”. Det är sant! Efter dag ett blev jag sjuk, borta i fyra dar, kände mig stark och frisk, jobbade en dag och är nu rejält sjuk med feber och allt. Har tänkt; jobbet är kanske inte det jag tänkt mig, blev tveksam ganska tidigt. Tempot är för lågt. Eller så har jag bara blivit smittad av ett virus. Min mamma skulle ha sagt att det är latmasken,men det är det inte. /Någons mamma

  • 11 februari 2010 13:21

   Goa du,

   Det är just det där sista som brinner i mig idag. I min familj är det inte tillåtet att vara sjuk/krasslig/må dåligt. Hög feber kan räknas, allvarlig fysisk sjukdom kanske också men i övrigt så fnys det o kallas ”latmasken”.

   Jag känner mig kränkt av detta bemötande då jag möter det av andra men sannolikt än mer för att det gnager av misstro mot mig själv i mina egna tankar.

   Då jag deckar fysiskt befinner jag mig dessutom i underläge o är beroende av andras (läkares) välvilja. Jag HATAR denna position!
   Vilket rätt ofta får mig att reflektera av hur jag själv bemöter patienter i min verksamhet. De är i underläge o i beroendeställning o ibland lyckas jag inte skapa ett gott möte, men det är mitt stora mål i min verksamhet. Att se, möta o förstå – det är inte alltid jag kan hjälpa till, ta bort eller förändra något, men genom respekt för individen i mötet tror jag att det kan bli bra ändå.

   Häftigt ändå att det är på jobbet jag oftast mår som bäst 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: