Hoppa till innehåll

Tamarindo – alternativmedicin vid urinvägsbesvär

08 februari 2010

Åter igen dricker jag Tamarindo, det är den latinamerikanska benämningen på ”frukten”. Något är inte bra i samspelet o balansen i min kropp. Om jag förstod det rätt har jag ”hetta” enligt kinesisk medicin, vilket då den sprider sig har en tendens att ge besvär från urinvägarna. Jag kan ha missuppfattat detta, men på något sätt får jag ihop bilden i mitt inre o tycker att det stämmer. ”Hetta” har jag fått av känslomässigt starka reaktioner o det har jag definitivt haft på sistone.

Förra gången jag kände av urinvägarna gick besvären plötsligt över en natt då jag hade en mycket annorlunda inre fysisk upplevelse. Jag vaknade av att jag kände en varm ström genom ett inre stråk i kroppen, det delade sig i två o landade i urinblåsan. Jag var plötsligt otroligt kissnödig. Besvären försvann o var borta helt i över en vecka.

Nu är de alltså tillbaka besvären, o jag dricker åter tamarind för att rena njurar, urinvägar o blåsa.

Tamarind är en ”frukt” som finns i förpackningar som liknar geggiga fikon. Då är det lite bökigt att tillreda drycken. Men det finns även som ”pasta” eller koncentrat. Blandas med vatten o ev lite socker o ett par korn salt. En grumlig syrlig dryck. Jag kan inte få nog av den då kroppen begär den, vilket min kropp gör då urinvägarna bökar. Den är läskande i värme o släcker törsten bra, jag misstänker att det även fyller sin funktion för vätskebalansen i kroppen. Den finns också att köpa i form av sirap i vissa orientbutiker – sötsliskigt kladd o helt oanvändbart tyckte jag.

Ett annat naturknep som kan hjälpa vid urinvägsbekymmer är te på kanelstång. Varmt vatten o kanelstång enbart. Det blir gott, jag föredrar det varmt men har förstått att för att få medicinsk funktion mot ”hetta” i kroppen så är det bättre att dricka det avsvalnat.

På den här sidan kan du hitta mer spännande information om Tamarind, även flera alternativmedicinska användningsområden. Här på Wikipedias site på engelska finns ytterligare intressant information om bland annat flera alternativmedicinska användningsområden.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: