Hoppa till innehåll

Sjösjuk på land? eller bara vanlig yrsel?

08 februari 2010

Jag har åkt tåg o tunnelbana i två veckor nu. Redan den första veckan (med mina 25 timmar på olika tåg) kände jag av min migrän oftare än någonsin. Då jag kom hem på kvällen kände jag mig utmattad o vimmelkantig. Sedan mitten på förra veckan har jag varit konstant sjösjuk o illamående, jag noterade att jag blev alltmer yr o vimmelkantig av att åka tunnelbana o tåg…känslan av att vingla omkring o parera steg i rörelser har tagit mycket energi.

Jag har tidigare upplevt något liknande då jag åkte ålandsbåt en gång på en jobb konferens. Jag vinglade oerhört i nästan en månad efteråt, jag var hos både öronspecialist för att kolla balansorganen i örat och gjorde en akut datortomografi av hjärnan men blivit frikänd. Slutligen sökte jag på webben o hittade en exakt beskrivning av mina besvär/symptom här Mal-de-Debarquement (MDD). Det var alltså inte läkarna som kom på diagnosen utan jag själv via webben – men öronläkaren bara nickade o log, helt rätt tänkt tyckte han.

Nu tycks jag vara där igen, eller är det något annat denna gång? Jag är oerhört trött o tagen, orkar inte sitta upp långa stunder – blir för illamående helt enkelt. Även då jag ligger gungar min värld o det känns som om jag ska ramla ur sängen, men jag kan behärska mig o vet ju att jag ligger tryggt o stilla oavsett vad hjärnan påstår.

Jag som har så svårt att lyssna på min kropp o låta den vila, jag med mitt förbannade behov av att vara duktig. Nu är jag där igen – i horisontal läget. Samtidigt tänker jag att det är bättre att jag låter kroppen återhämta sig nu, då kursen ännu pågår, än att invänta kommande vecka då jag ska igång på jobbet igen. En dag i taget.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: