Hoppa till innehåll

Förändringar – min Vietnamresa blir vår Vietnamresa

06 februari 2010

I november skrev jag om hur nära det var att min Vietnamresa blev inställd, därefter har allt varit lugnt på reseplanerings fronten. Dessvärre har det inte varit lugnt på tonårsyngels fronten, min unge son har haft en svår o känslomässigt tung period. Jag har våndats o funderat fram o tillbaka hur jag skulle kunna lösa detta rent praktiskt.

Tanken var från början att lämna honom ensam hemma, det klarar en 17 åring som strax ska fylla 18. Jag tänkte mig att han skulle  få stöd av sin tre år äldre syster som redan flyttat hemifrån men bor i närheten. Så mycket annat stöd att tillgå finns dessvärre inte. Tonårsynglets pappa bor långt upp i Gästrikeskogarna, i självaste mygghelvetet, o kan ju inte ge upp sitt vardagsliv för att jag åker utomlands i två veckor.

Jag har alltid haft ensam vårdnad o stått ensam med allt kring barnen/ungdomarna, både det praktiska o det känslomässiga. Jag borde vara van… ändå är det nu på senare år som det har känts allt tyngre att inte ha en andra förälder att bolla med, att stötta tillsammans med o att få stöttning av...

Häromdagen kom jag på lösningen. Den förändrar förutsättningarna för min resa men öppnar även för nya möjligheter. Jag tar med mig mitt tonårsyngel till Vietnam. Det fanns fyra platser kvar på flyget, jag hade redan betalt för enkelrumstillägg i dubbelrum så det var flyget det hängde på.

Den unge mannen våndades en hel del, hans gravida flickvän likaså – två veckor ifrån varandra, skulle de klara detta(?). Jag är vårdnadshavare o han är ännu minderårig = mitt beslut. Ett tillägg på tio tusen o ett barskrapat sparkonto, jag kommer att slippa oroa mig för den unge sonen. Vi kommer att göra något tillsammans han o jag,  mer utlämnade till varandra sällskap än någonsin tidigare;-)

Jag misstänker att resans inriktning till viss del kommer att ändra karaktär, från lata dagar på stranden till utflykter o framförallt besök i Cu Chi tunnlar o liknande:

Bilden är länkad till en resetips sajt om Vietnam o Cu Chi

Som tur är brukar tonårsyngel sova längre en tonårsmammor på morgnarna vilket kan ge mig tid att njuta i solen i lugn o ro 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: