Hoppa till innehåll

Min son lagar ”matlådor”

05 februari 2010

Under jullovet, o därefter, har min unge son börjat ta för sig av mina matlådor i frysen, utan att laga några egna. Det innebar att jag plötsligt en dag stod helt utan matlåda att ta med till jobbet. Frysen var länsad o så även kylen på allt färdiglagat o ätbart.

Jag blev irriterad, jag har jobbat – han har varit ledig, ändå iddes han inte laga mat själv utan tömde mina förråd. Återigen satte jag så en gräns o krävde att han själv skulle laga sina egna matlådor.

Konstig nog så verkar den unge mannen ta mig lite mer på allvar…. Jag vet inte varför men grälen har minskat trots att jag sätter rätt tuffa gränser av o till numera. Spännande är det 🙂

En söndag ställde han sig o lagade mat, mitt på dagen då han oftast brukar sova. Samma maträtt som sist, någon slags egenkomponerad asiatisk inspirerad kycklinggryta med äggnudlar,  men den är god o han gör den bra:


Sen bjöd han både mig o flickvännen på lunch, resterna skulle bli hans matlådor för veckan.

Han växer på sig i ansvar min unge son, det börjar kännas konstigt att kalla honom för mitt ”yngel” numera…. hmm, kanske dax att släppa det epitetet på honom o istället benämna honom som ”den unge mannen som är min son”. Tåls att fundera på, en dag i taget.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: