Hoppa till innehåll

Min älskade rödbetssoppa

04 februari 2010

Jag har nyligen skrivit om mitt behov av rödbetor men gav inte ut receptet, min kusin Susanne ville att jag skulle göra det – så här kommer favisen i sitt grundutförande:

5 rödbetor
2 lökar
3 morötter
½ liter hyvlad vitkål
2 msk smör eller margarin
1½ liter grönsaksbuljong
1 lagerblad
salt
1 msk citronsaft
1 msk hackad persilja
1 dl gräddfil

Skala o skär rotsaker i strimlor, fräs dem i smöret några minuter o tillsätt buljongen. I med vitkål o lagerblad, låt koka ½ timme. Smaka av med salt o citronsaft. Servera med en klick gräddfil i varje tallrik o toppa med hackad persilja – grovt osyrat bröd smakar underbart till.

Sen ska jag erkänna att jag inte håller mig så strikt till receptet i sitt grundutförande. Jag gör betydligt fler liter soppa o då slänger jag i den mängd grönsaker jag har hemma enligt ”man taget vad man haver” principen.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: