Hoppa till innehåll

Måndagens UL – upptågets värld

02 februari 2010

Igår var en ny dag med pendling till Liljeholmen, jag känner att jag börjar bli gnällig nu – o väldigt less på detta. Jag ÄR gnällig o negativ just nu, orken o kraften är borta.

I morse hann jag med upptåget precis, sprang från Vaksala torg o kastade mig på i sista stund. Tåget hade fel på bromsarna, bara en fungerade, därför gick vi med reducerad hastighet o blev sena. Vilket ledde till att jag missade pendeltåget in mot stan… men pendeltågen var hur som försenade o inställda om vartannat, växelfel, vagnfel o snö o is stod det på displayen. Informationsskärmar o högtalare var ur funktion lite här o var – flitig användning den sista tiden kanske lett till överbelastning (?)

På väg tillbaka på eftermiddagen var pendeltåget bara tio minuter sent, jämfört med alla de inställda tågen så hade jag det riktigt bra 😉 Längtade till en skön stol på Upptåget från Väsby för att få vila mitt migrändunkande huvud…..

Så här blev det istället… la några tidningar på golvet i trappen vid rullstolsrampen, satte mig ner o lutade huvudet mot ett stålrör. Utsikt över mängder med ben o väskor:

Jag fortsätter att förundras – hur orkar människor hålla på o pendla under dessa förhållanden(?) o hur har konduktörerna mage att försöka ta sig fram bland alla hoppackade människor för att ta betalt(?)

Ser nu fram emot tisdagens UL o SL, jag ska försöka vara på plats redan 08.30 o orkar inte starta hemifrån tidigare än strax före 06 – för mig är det groteskt tidigt. Såg på tidningarnas löp att ett nytt snöområde är på väg…. En dag i taget….

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: