Hoppa till innehåll

Veckans SL – fungerade till 20 %

01 februari 2010

Den gångna veckan har jag pendlat till Stockholm -buss, upptåg, pendeltåg o tunnelbana. SL fungerade utmärkt till 20 % – en dag av fem möjliga.

Så här har det sett ut under veckan som gått. Olyckan i Karlberg på tisdagseftermiddagen säger jag inte mycket om, är tacksam att den drabbade snöröjaren klarade sig med livet i behåll. Men alla de övriga felen: Signalfel, växelfel, vagnfel, dörrfel – o gärna i kombination, eller ett i taget men flera under en o samma resa.

Att vi bor i ett vinterland är ingen nyhet, som alla i ett vinterland skulle sannolikt även Banverket, SL o SJ behöva fundera över lösningar för vintertrafik som gärna skulle ha fördelen att även fungera i sommarvärme á la Sverige.

De bästa dagarna satt jag åtminstone på diverse tåg o väntade, på en vanlig tågstol. De sämre stod jag o frös på perronger, stod inpackad i ett mer än proppfullt tåg eller satt på golvet – jag kan inte låta bli då möjligheten ges – i ett proppfullt tåg.

Jag har tillbringat ca 25 timmar i SL regi denna vecka. Kanske är jag bortskämd jag som normalt har sammanlagt 5 timmar restid per vecka… kanske var det nyttigt att få en inblick i Stockholmarnas vardag. Ärligt talat förstår jag inte varför någon väljer att flytta i denna stad med dessa eviga trafikbekymmer, långa restider o svåra bostadsmarknad…

Nu ser jag fram emot en ny pendlarvecka o undrar – kan det bli värre? Den som lever får se – en dag i taget…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: