Hoppa till innehåll

Jag har fått en award – två på en vecka :-)

30 januari 2010
tags:

I måndags, den 26 januari fick jag en award av min kusin Susanne som har bloggen Livet enligt SannaTack Susanne för utmärkelsen! Det är roligt med detta kusinskap, vi har inte setts sedan vi var typ i tio år åldern men fått kontakt via Facebook o bloggar på senare år. Jag ser fram emot att vi en dag ses igen IRL o önskar att vi kan mötas som de vuxna kvinnor vi är idag, oavsett släktskap.

Sen på fredagen den 29:e fick jag en award av min vän Fatou som har bloggen TonårsmorsaTack goa Fatou för utmärkelsen o för att du är den du är! Vi såg varandra några gånger i offentligheten de senaste åren men träffades privat IRL i höstas o upptäckte då att vi har en hel del gemensamt bakåt i livet. Det är helt fantastiskt att kunna mötas med en ”främmande” kvinna o finna att det är som att umgås med en gammal vän – samtalsflödet är enastående då vi möts 🙂

När man får den så ska man skriva sju saker om sig själv samt ge den vidare till sju andra och länka till dem. Sen ska man lämna ett meddelande till dessa sju och tala om att de fått awarden. Man ska också länka till den man fått den av, och det har jag redan gjort.

Då gör jag ett försök – sju grejer om mig själv:

 1. Jag älskar snö o blåst, att gå ut o vandra/pulsa ensam då snön viner i ansiktet o alla andra Uppsala bor håller sig inomhus. Jag vänder ansiktet mot snön o ler stort, känner kraften i naturen o jublar inombords (Självklart varmt klädd).
 2. Jag avskyr myggor! O då menar jag verkligen avskyr, får panik o flyr inomhus, våndas o klär på mig då jag måste vistas utomhus bland mygg – blir lätt hysterisk då det sker. Kan göra nästan vad som helst för att slippa myggen. Självklart begränsar det mitt liv en del sommartid – kanske är det därför jag gillar snötiden?
 3. Jag har ett vardagsrum där jag har soffgrupp o tv, som brukligt är i detta land, men vistas jag där – nej. Jag har slagit på tv:n 2-3 gånger sedan i höstas o då har jag alltid haft laptopen i knät 😉 I vardagsrummet hänger jag tvätt (!) vattnar mina krukväxter o städar någon gång ibland. Det jag skulle vilja använda mer i vardagsrummet är min meditationshörna där min underbara hängmatta är placerad vintertid.
 4. Jag älskar att sitta i solen på min balkong. Varje ledig solig morgon från mars till september tillbringar jag i lä på balkongen – läsandes, slumrandes, lyssnades på ljudbok/musik. Detta är mina bästa avkopplande stunder, de enda då jag kan vara stilla utan att bli rastlös, vilket jag annars alltid blir då jag sitter still mer än 5 minuter.
 5. Jag är tekniknörd. Jag älskar teknikprylar o förköper mig lätt o ofta. Igår kom sista tillskottet, en begagnad pytte-laptop på 11 tum. Nu har vi fyra datorer på 2 personer -o tre är mina…. Jag älskar att fippla med teknik o jag älskar teknikens utveckling, enda problemet är att jag alltid vill ha MER prylar. Enda olösta problemet just nu är att jag lyckas med digitalkamerans videofunktion, får inte med mig ljudet in i datorn – någon som har en lösning? Köksteknik är helt OK det med 🙂 Konstigt egentligen att jag utbildade mig till sjuksköterska…
 6. Jag tycker det är mycket känslomässigt jobbigt att gå till tandläkaren. Tyvärr misskötte jag mina tänder som barn o tonåring o får nu betala priset för det… Varje besök är fyllt med ångest o tårarna rinner utan hejd då jag ligger där i stolen. Nu är det tyvärr dags igen, har inte tandvärk ännu men det är en tidsfråga o börjar bli akut.
 7. Jag har börjat längta efter att hitta en man i mitt liv. Inte vilken man som helst o inte första bästa, har jag väntat tills min ”40 års kris” med att ens längta så kan jag längta lite till. Jag har nu börjat se vad jag letar efter för egenskaper hos en man o även vilka svårigheter o brister som finns i mig inför detta möte. Kanske börjar jag äntligen bli mogen för ett vuxet möte?

Nu ska jag då ge denna award vidare, det skulle vara 7 bloggar…. hmm, just ikväll blir det 4 st.

Malix

Någons mamma – Någons dotter

Må bra bloggen

Jenny

Läs även andra bloggares åsikter om ,

4 kommentarer leave one →
 1. 30 januari 2010 22:27

  tack så mycket då har jag skickat iväg mina

 2. 07 februari 2010 14:00

  Awarden är äntligen gjord:

  http://souldeep.wordpress.com/2010/02/07/en-award/

  Tack så mycket!

 3. Muminmamman permalink
  12 mars 2010 21:50

  Hej! Terve!Tack för en fin blogg.”En dag i taget” ”Det viktigaste först”Kom tillbaka,det fungerar…osv,vilka bekanta,kära ord,meningar för mig.Jag fann ett nytt sätt att leva för några år sedan,för det är jag tacksam.Din dotters blogg och du,har gett mig så mycket stöd,i mitt kaos:har ett barn,som sitter inne,flerårig dom,drogrelaterad brott,och det här barnet är beroende,precis som jag..men han har ännu inte kommit till insikt om sitt beroende.Tack för att du finns,tack för en nykter dag.Kram

Trackbacks

 1. En Award « Någons mamma-Någons dotter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: