Hoppa till innehåll

Skäggstrån – om att närma sig klimakteriet

28 januari 2010

Jag har inte fyllt 40 ännu men sedan ungefär ett år har jag noterat att mina manliga hormoner ökat o de kvinnliga minskat. Jag har fått skäggstrån – små irriterade hårda strån som dyker upp under hak vinkeln. Säkert inte synliga för andra men nog f-n känner jag på dem hela dagarna, särskilt om jag sitter på något möte o inte har annat för händerna en att känna på dessa irriterade små strån.

Sökte på webben på ämnet o hittade detta:

Bilden är länkad till en webbsite där man kan köpa särskilda förstoringsspeglar för att underlätta bortplockning av dessa små strån mm.

Jag är inte så säker på att det hjälper med förstoringsspeglar… det är skäggstråna jag vill bli av med inte att företag tjänar pengar på mitt nya irritationsmoment. I alla år har det varit finnar o pormaskar som stört min ansiktsfrid o nu tillkommer då skäggstrån, vart får kroppen allt ifrån?

Jag vet att detta händer alla kvinnor… jag vet att snart kommer vallningarnas tid. Det sägs att smårbarnsårens sömnlöshet liksom kommer i repris då kroppens hormonsystem lägger av o om. Jag längtar INTE. Men visst, det kanske är skönt den dagen det är över – ingen mer mens, inga bekymmer med preventivmedel, ingen mer PMS o ägglossningsirritation – bara fler o fler skäggstrån….

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

One Comment leave one →
 1. 05 april 2013 13:03

  Hej!

  Jag är intresserad av att eventuellt använda ditt blogginlägg i min uppsats om klimakteriet. Hur känner du inför det? I uppsatsen blir du anonym.

  Gå gärna in och titta på projektets hemsida http://www.overgangen.se!

  Hälsningar
  Ida B

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: