Hoppa till innehåll

Min våg är trasig…

21 januari 2010

Jag har tidigare skrivit om vågen som styr mitt liv, då vägde jag mig ganska tvångsmässigt dagligen. Ungefär nio månader har gått sedan dess o jag har blivit bättre på att ignorera vågen, väger mig någon gång ibland bara.

Ändå förundras jag fortfarande av de olika beskeden. För en vecka sedan gav vågen ett dyster besked på 72 kg… jag är bara 160 så det är på tok för mycket, dessutom lika mycket som vad jag vägde som gravid i 9:e månaden för snart 18 år sedan.

En vecka senare stod den på 66 kg. Det är helt jävla omöjligt att gå ner 5-6 kg på en vecka utan att ens försöka, så nu kan jag konstatera: Min våg är trasig. Kan ändå inte låta bli att fundera över om jag ska vara nöjd med det senaste beskedet på 66 kg eller oroa mig över det föregående på 72… *suck* Ska jag köpa en ny våg? Tänk om den då hävdar 72 kg….

Det jag vet är att jag mår gott i kroppen, kanske kan jag nöja mig med det (?) Jag har blivit lite bättre i min störda kroppsuppfattning, gillar mig själv bättre – börjar nå acceptans. Jag trivs med vad jag äter o hur jag mår bra av träningen på gymmet.

Kasta ut vågen? Sluta väga mig? Lyssna på kroppen istället för på displayen?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: