Hoppa till innehåll

Ett förlåtande sinnelag…

20 januari 2010

…äger magiska krafter

I bland fastnar dessa dagliga meditationstexter i mig, jag bär dem med mig o fortsätter att känna på dem i vardagen:

Förlåtelse framkallar ödmjukhet, som i sin tur väcker tacksamhet. Och tacksamheten visar vägen till förnöjsamhet o lycka. Ju större tacksamhet vi känner för allt vi möter i tillvaron, desto större blir vår belöning. Vi upptäcker inte allt det goda i livet förrän vi har lärt oss att visa tacksamhet. Och tacksamhet upplever vi lättast när vi har ett förlåtande sinnelag.

Om vi strävar efter att vara förlåtande o överseende får vi lättare att tycka om oss själva. Vi överöser oss dagligen med självförebråelser och eftersom vi inte älskar oss själva kan vi heller inte älska andra. Det krävs förlåtelse o överseende för att befrias o få en ny syn på det som tilldrar sig i livet – då kan vi hoppas på lyckan.

Ur Var morgon ny 10 dec

Detta har jag jobbat mycket med under åren som gått, kanske börjar det äntligen sätta sig nu då jag närmar mig 40. Jag är förlåtande mot mig själv, jag övar dagligen på att ha överseende med mina brister istället för att slå på mig själv. Jag har slagit på mig själv tillräckligt i mitt liv – det räcker nu.

Nu är tid för ett nytt sätt att möta livet. Då jag möter mig själv o accepterar mig som jag är ökar min förmåga att acceptera andra o möta dem som o där de är. Jag får en ny syn på livet o tillvaron, ser glimtar av glädje o kraft i små ögonblick, känner mig tacksam. Jag är närvarande här o nu, försöker låta då o sen vara ifred så mycket jag förmår.

Det är magiskt att äga små glimtar av lycka i nuet, de förgyller livet!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: